Ai prea multi bani și ai vrea sa ii înmulțești cumva? Te putem ajuta…

10 0
bani bogati milionari

Pentru ca este demonstrat științific faptul ca studentii romanii au prea multi bani o sa va ajutam un articol deosebit de util si pragamatic! Am cash… Cum imi inmultesc banii? Pot face niste artificii legale? Iata niste intrebari care framanta foarte multa lume si care, mai ales, dau dureri de cap!

In primul rand, ca sa inmultesti banii trebuie sa-i ai. Sa presupunem ca avem o anumita suma de bani pe care dorim sa o investim pentru a obtine un profit. In acest moment trebuie sa luam in calcul doi factori. Primul este marimea profitului, iar cel de al doilea este marimea riscului. Acesti factori sunt in stransa legatura unul cu celalalt.

Cea mai sigura metoda de inmultire a banilor este crearea unui depozit la o banca comerciala. In acest caz nici dobanda nu este foarte mare, intre 3-7 % an, dar nici riscurile, intrucat depozitele populatiei in limita unui plafon de 15.000 de EUR sunt garantate de catre Fondul de Garantare. Din dobanda primita se scad impozitele legale si comisioanele bancii, acestea din urma fiind in jur de 0,5-1% din sumele retrase. Si astfel constatam ca nu am castigat foarte mult, dar am beneficiat de un serviciu, acela de pastrare a banilor in conditii de siguranta.

Daca nu ne multumim cu crearea unui depozit, putem sa optam pentru cumpararea unor unitati de fond de la fonduri de investitii. Sunt in acest moment suficiente astfel de fonduri, insa trebuie sa analizam extrem de bine care sunt performantele acestora, ce cresteri raporteaza, cine sunt actionarii lor si cine sunt depozitarii fondurilor. De un interes mare poate fi si structura investitiilor: bursa, titluri de stat, bonduri municipale, etc.

O alta alternativa este cea a investitiilor facute pe bursa. Variatiile sunt mari in acest moment, se poate castiga consistent, dar la fel de usor se poate si pierde. Insa titlurile cu adevarat tranzactionate, fluide, care pot fi usor vandute nu sunt in numar foarte mare, doar 4-5 societati intrand in aceasta categorie.

„Reteta” continua cu investitii in domeniul imobiliar. Un dezavantaj este acela ca este nevoie de sume mari pentru investitii, iar randamentul investitiei este cam scazut. Insa riscul este aproape 0 daca avem grija sa ne si asiguram imobilul. Exemplu: Cu 45.000 de EUR cumparam o garsoniera intr-o zona buna, pe care o putem inchiria cu aproximativ 300 EUR pe luna, aceasta inseamna 3.600 EUR pe an. In aproximativ 12 ani ne recuperam integral investitia daca pastram aceeasi chirie in timp..

Daca mai adaugam la aceasta ca pretul imobilului creste in aceasta perioada, se dovedeste o investitie buna. O varianta a investitiei in imobiliare este aceea a cumpararii de terenuri pentru constructie, dar aici deja vorbim de sume si mai mari dar si de posibilitati de crestere mult mai accelerate.

In concluzie sunt suficiente metode de a investi si castiga in mod legal, dar, ca de obicei, va sfatuiesc sa evaluati cu atentie si sa ganditi bine riscurile inainte de a investi.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Niciun comentariu pe"Ai prea multi bani și ai vrea sa ii înmulțești cumva? Te putem ajuta…"

Posteaza un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *