Banane prajite cu caramel – reteta de weekend pentru un desert foarte simplu si gustos

23 0

Eu una ador bananele, deci le-as manaca in aproape orice fel de combinatie dar cand aceasta presupune un amestec de 3 ingrediente delicioase (banane, inghetata si caramel) papilele mele gustative pur si simplu o iau razna. Dependentelor de banane, dar si celor care vor sa isi rasfete simturile le propun urmatoarea reteta:

Ingrediente:
Pentru banane:
– 2 banane taiate rondele
– 1 cana cu faina
– 1/4 lingura de praf de copt
– un varf de lingurita de sare
– 1 lingura de susan
– 1 lingura de zahar
– 1/4 de lingura de scortisoara
– 1/3 cana cu lapte
– 1 ceasca de fulgi de nuca de cocos

Pentru inghetata:
– 1/2 l lapte
– 2 oua
– 100 g zahar
– 1 pachet de zahar vanilat

Cum preparam:
Prepararea bananelor:
1. Combina toate ingredientele pana se formeaza o pasta.
2. Fiecare bucata de banana trebuie trecuta prin acea pasta dupa care se presara cu fulgii de nuca de cocos.
3. Pune bananele la prajit pana capata o culoare aramie.

Prepararea inghetatei:
1. Se fierbe laptele impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si cu plicul de zahar vanilat.
2. Separat se amesteca cele 2 oua cu restul de zahar. Acest amestec se adauga peste laptele de pe foc si se amesteca in continuare pana se ingroasa.
3. Se lasa sa se raceasca si se pune in congelator.
Bananele cu inghetata se servesc impreuna cu sos de caramel. Daca nu ai gasit in magazine caramel la tub, iata cum se prepara:

1. Se topeste in tigaie 100 g de zahar. Acesta nu trebuie lasat prea mult, pentru ca poate sa capete un gust amar.
2. Amesteci incontinuu ca sa nu se lipeasca dupa care adaugi 1 lingura de unt si 250 de grame de frisca.
3. Intreaga compozitie se amesteca pana se omogenizeaza.
4. Se lasa la racit. Pofta Buna!


 
Da ne like pe Facebook




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Niciun comentariu pe"Banane prajite cu caramel – reteta de weekend pentru un desert foarte simplu si gustos"

Posteaza un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *