Inteligenta pe Pamint e constanta, doar numarul oamenilor e in crestere.


Sfaturi pentru studenti: cum sa iei examenele in sesiune?

A inceput sesiunea si noi venim in ajutor cu cateva sfaturi. Speram sa va fie de folos si sa luati toate examenele cu note mari, sau macar… sa luati toate examenele ­čśë

cum sa iei examenele in sesiune?

Cum ar trebui┬á s─â ├«nve╚Ťe studentii pentru a asimila o cantitate mare de informa╚Ťii ├«ntr-un timp relativ scurt?

– Un ciclu normal de asimilare a informa╚Ťiilor trebuie s─â fie alc─âtuit din opt ore de somn, opt ore loisir – adic─â timp liber, relaxare – ╚Öi opt ore de studiu.

Consumul medicamentelor  pentru a ușura memorarea

– Nu este bine s─â se fac─â abuz de medicamente. Sunt recomandate doar vitaminele, o cantitate mai mare de fructe, principii din plante active care m─âresc rezisten╚Ťa organismului la factorii de stres.

Cum poti scapa de emotii?

– ├Än primul r├ónd este necesar─â cunoa╚Öterea materiei pentru examen fiindc─â acest lucru reduce ├«n mod considerabil cantitatea emo╚Ťiilor. ├Än al doilea r├ónd este necesar─â familiarizarea cu spa╚Ťiul de examen ╚Öi cu profesorii examinatori, iar ├«n al treilea r├ónd este necesar ca studen╚Ťii s─â se odihneasc─â ├«n ziua precedent─â examenului.

Ce faci in cazul in care ai luat o nota proasta sau restanta?

– Studen╚Ťii trebuie s─â priveasc─â un eventual e╚Öec ca pe o experien╚Ť─â constructiv─â, din care s─â ├«nve╚Ťe ╚Öi s─â se automotiveze pentru a nu mai ajunge ├«ntr-o situa╚Ťie asem─ân─âtoare…

Sfaturi pentru studentii din primul an

– „Bobocii” ar trebui s─â privesc─â examenele ca pe ni╚Öte lucr─âri pentru ├«nceput, iar treptat s─â se obi╚Önuiasc─â ╚Öi cu aceast─â metod─â de evaluare.

Teama de examene orale

– Cel mai important lucru este cunoa╚Öterea profesorului examinator ╚Öi a colegilor, ├«n urma frecvent─ârii cursurilor ╚Öi a seminariilor… Iar ca un sfat practic, efectuarea unor lec╚Ťii de dic╚Ťie poate fi benefic─â.
Pierderea in greutate din timpul sesiunii

– Pierderea ├«n greutate ├«n timpul sesiunii este cauzat─â at├ót de stresul la care sunt supu╚Öi studen╚Ťii, c├ót ╚Öi de lipsa preocup─ârii pentru alimenta╚Ťie. ├Än aceast─â perioad─â, studen╚Ťii fac abuz de ciocolat─â ╚Öi cafea, crez├ónd c─â astfel stimuleaz─â activitatea de memorare ╚Öi ├«i energizeaz─â, c├ónd, ├«n realitate, acest abuz nu duce dec├ót la demineralizarea organismului ╚Öi la caren╚Ťe de vitamine.

Ce trebuie sa manance studentii in sesiune?

– Studen╚Ťii ar trebui s─â consume c├ót mai multe fructe ╚Öi legume, pentru a aduce organismului un aport mare de vitamine. Ar trebui s─â renun╚Ťe la alimenta╚Ťia de tip fast-food, la b─âuturile carbogazoase ╚Öi la gr─âsimile de orice tip.

Cum te motivezi sa inveti mai mult in sesiune?

– Motiva╚Ťia intrinsec─â este cea care duce la performan╚Ťa ╚Öcolar─â, profesional─â, a╚Öa c─â studen╚Ťii ar trebui s─â se autoeduce ├«n scopul acesta. S─â g─âseasc─â ├«n ei dorin╚Ťa de a realiza c├ót mai mult ╚Öi de a atinge un nivel c├ót mai ├«nalt prin studiu ╚Öi perseveren╚Ť─â.
Trucuri pentru a invata mai usor
– Este important ca materialul, cursurile dup─â care se ├«nva╚Ť─â pentru examen s─â fie scrise de student ├«nsu╚Öi. Materialul trebuie s─â fie ├«mp─âr╚Ťit ╚Öi schematizat, iar procesul de ├«nv─â╚Ťare trebuie s─â fie ├«nceput cu c├óteva zile ├«nainte de examen, nu ├«n ultimele 24 de ore, c├ónd studentul trebuie s─â se odihneasc─â. De asemenea, trebuie s─â se creeze un ambient propice procesului de ├«nv─â╚Ťare: spa╚Ťiul trebuie s─â fie bine aerisit, luminos, aranjat, curat, cu o temperatur─â optim─â de 22 grade Celsius, s─â fie lini╚Öte, iar alimenta╚Ťia s─â fie corespunz─âtoare.

Sfaturi pentru studenti

Studentii pe net au cautat:

sesiune funny,studenti in sesiune,studentul in sesiune,student in sesiune,studentii in sesiune,poze cu studenti in sesiune,Vitamine recomandate ptr studentii in sesiune

 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Campus Din facultati Examene Informatii Sfaturi , , , , , ,

Descopera articole interesante din alte categorii:

Comentarii si pareri

Urmariti-ne pe Facebook

Despre Student pe net

Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri, experiente. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Enjoy Student pe net

Ce vrei sa citesti azi?

Close
Sari la bara de unelte