Câţi bani mai cheltuiesc românii…

10 0

In primele sase luni din acest an romanii au cheltuit pe tigari mai mult decat pe achizitionarea de autoturisme.

Cifrele sunt socante din mai multe puncte de vedere:

* Suma imensa pe care o cheltuie romanii pe tigari (ceea ce se traduce prin incasari mari ale producatorilor si ale statului, prin intermediul accizelor, impozitului pe profit, etc).
* Faptul ca tigarile sunt in topul vanzarilor. Ele sunt considerate „bun de larg consum”, dar in esenta e vorba de un drog acceptat social si legal.
* Tigarile au depasit ca vanzari automobilele.

Situatia de azi se datoreaza, fara indoiala, crizei financiare si economice. In conditii de criza, esti nevoit sa reduci cheltuielile. Desigur, e mai usor sa renunti la schimbarea masinii vechi cu una noua (in fond, „aia batrana” mai poate sa ne duca o vreme…) decat la un obicei vicios, care produce dependenta. Cu dependenta nu e de jucat. Sigur, mai reduci din ele sau poate schimbi brandul, dar in nici un caz nu te lasi!

Romanii si salariile pe card…

Cei mai mulţi deţinători de carduri continuă să-şi golească conturile la bancomat în ziua de salariu, astfel că rămân puţini bani disponibili pentru plăţi direct la comercianţi sau pe internet.

Creşterea tranzacţiilor cu carduri a venit în paralel cu o creştere a numerarului aflat în circulaţie în afara sistemului bancar, care a ajuns în iunie la aproape 36 miliarde de lei, faţă de 33 mld. lei în aceeaşi perioadă a anului trecut. Tranzacţiile cu carduri au pierdut însă teren în trimestrul al doilea, când ritmul anual de creştere a înce­tinit la 12%, faţă de 20% în perioada ianuarie-martie


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Niciun comentariu pe"Câţi bani mai cheltuiesc românii…"

Posteaza un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *