Download programe gratuite pentru scrierea de CD -uri / DVD -uri

19 0

Lista de aplicatii gratuite pentru scrierea de CD-uri / DVD

Ashampoo Burning Studio Free

Are foarte multe funcții: scriere fișiere și directoare, backup și restaurare, scriere și copiere (rip) muzică, scriere fișiere video în formate compatibile cu playerele dvd, scriere fișiere imagine, ștergere discuri care pot fi rescrise. Aplicația necesită înregistrare gratuită (cel mai bine vă înregistrați la instalare) după câteva zile (10) de utilizare. Unora s-ar putea să le placă tocmai pentru că oferă foarte multe funcții.. alții s-ar putea să considere că are prea multe și să prefere ceva mai „subțire” (light) doar cu funcții uzuale.

Descărcare: download.com

Dimensiune: kit instalare ~ 5.7 MB/ instalat ~ 30 MB

CDBurnerXP

Este o aplicație  care îndeplinește funcțiile uzuale necesare scrierii discurilor: scriere disc cu date, scriere disc audio, scriere imagini iso, copiere discuri și ștergere discuri care pot fi rescrise. Oferă suport pentru limba română și interfața este foarte intuitivă. Cei care doresc pot urmări și o prezentare video pentru a se acomoda mai repede cu CDBurnerXP.

Descărcare: http://cdburnerxp.se/download.php

Dimensiune: kit instalare ~ 3,1 MB/ instalat ~ 6,5 MB

Deep Burner

Funcțiile pe care le oferă nu sunt ieșite din comun: scriere discuri cu date, discuri audio, imagini ISO, ștergere discuri care pot fi rescrise, dar ce îl face atât de deosebit este chiar simplitatea de care dă dovadă, faptul că se găsește și în format portabil și oferă suport pentru limba română (pentru versiunea portabilă trebuie să instalați manual fișierele de limba română).Este foarte rapid și portabil. Si când spun rapid ma refer la faptul că de la deschiderea aplicației până selectezi opțiunile și începe scrierea discului trece foarte puțin timp (asta dacă te miști repede).

Descărcare: http://www.deepburner.com/?r=download

Dimensiune: kit instalare ~ 2.6 MB/ instalat ~ 7,5 MB

InfraRecorder

Cu InfraRecorder se pot scrie discuri cu date, discuri audio, discuri video, se pot copia discuri, se pot realiza imagini de discuri care se pot mai apoi scrie pe alte discuri. Interfața  oferă suport pentru limba romănă și funcțiile sunt organizate foarte bine. Aplicația și funcțiile sale sunt destul de configurabile.

Descărcare: http://infrarecorder.org/?page_id=5

Dimensiune: kit instalare ~ 3.3 MB/ instalat ~ 10 MB

ImgBurn

Cu ImgBurn se pot scrie discuri cu date, se pot realiza imagini ISO după discuri dar și din anumite directoare de pe hard disk, și afla mai multe informații despre discurile care urmează a fi scrise.Această aplicație este recomandată celor care doresc acces la setarea cât mai multor parametri, deoarece se oferă un grad înalt de configurare. Acesta nu este neaparat un lucru bun, pentru că după părerea mea se complică puțin lucrurile și un „utilizator mai puțin pregătit” s-ar putea să se descurce mai greu..Aplicația se găsește și în versiune portabilă (însă neoficială) și se oferă suport și pentru limba română, dar fișierul de limbă trebuie instalat manual.

Descărcare: http://www.imgburn.com/index.php?act=download

Dimensiune: kit instalare ~ 5.7 MB/ instalat ~ 2.2 MB

BurnAware Free

Funcțiile acestei aplicații sunt structurate după tipul discurilor care se pot scrie (CD, DVD, Bluray) și se pot crea discuri cu date, discuri bootabile, discuri audio, discuri cu mp3-uri, se pot copia discuri sub formă de fișiere imagine, scrie pe discuri fișiere imagine, se pot afla informații despre discurile de scris și șterge discurile ce pot fi rescrise.BurnAware Free ar fi fost și mai simpatic dacă ar fi avut și suport pentru limba română. Oricum, celor care au folosit Nero ar trebui să le fie ușor să se acomodeze cu el.

Descărcare: http://www.burnaware.com/downloads.html

Dimensiune: kit instalare ~ 7.9 MB/ instalat ~ 16 MB

Active @ISO Burner

Aceasta este o aplicație specializată doar pe scrierea imaginilor ISO pe discuri. Deși vine și în format instalabil vă recomand versiunea portabilă, pur și simplu descărcați arhiva aplicației, o dezarhivați și imediat puteți scrie fișiere ISO pe discuri. Este compatibiliă cu fișiere ISO, IMG sau orice tip raw (copiere „brută”).Avantajele acestei aplicații constau în faptul că este specializată în scrierea imaginilor pe discuri și faptul că se pot seta destul de mulți parametri de scriere. Având în vedere că este și portabilă și ocupă puțin spațiu cred că o puteți păstra pentru situațiile în care doriți să scrieți (avansat) o imagine pe un disc.

Descărcare: http://www.ntfs.com/iso-burning.htm

Dimensiune: zip ~ 0.6 MB/ instalat ~ 1.3 MB


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Niciun comentariu pe"Download programe gratuite pentru scrierea de CD -uri / DVD -uri"

Posteaza un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *