E-mailuri de felicitare cu ocazia Revelionului – reguli in scrierea si trimiterea acestora

41 0

Revelionul aduce cu el nu doar mese imbelsugate, bauturi de toate felurile, cadouri, vacante sau zapada, ci si multe mesaje trimise prietenilor si partenerilor sau mesaje primite de la acestia. In ceea ce priveste prietenii, lucrurile sunt simple. Te vezi cu ei de sarbatori, ii suni. Cu partenerii de job lucrurile nu stau chiar asa. Cu unii dintre ei te intalnesti mai rar, de sunat parca nu iti vine sa-i suni pe toti. Prin urmare, iti ramane una dintre cele mai simple si la indemana solutii: mailul.

Mesajele electronice ne scot adesea din impas. Totul este sa stim sa le folosim in favoarea noastra. Pentru ca, chiar si de sarbatori, trebuie sa avem grija la modul in care formulam un mail. Nu trebuie sa pornim de la principiul ca, fiind perioada sarbatorilor, aceste mesaje pot fi scrise oricum sau oricand.

Daca ne dorim ca mailul de Revelion sa placa partenerilor nostri de job, trebuie sa respectam cateva reguli in scrierea si trimiterea acestora:

– Fiind vorba de un partener de job, nu lasa pe ultimul moment mailul de Revelion. Trimite-l din timp, astfel incat acesta sa fie primit inainte, si nu dupa sarbatori.

– Da un titlu original mailului tau. Un titlul care sa atraga atentia si sa il determine pe cititor sa il deschida cat mai repede.

– Nu scrie un mail lung, insa nici de doua randuri. Un mail lung va plictisi, unul scurt nu va face decat sa demonstreze ca ii scrii partenerului de job din pura obligatie.

– Fa urarile de Revelion in stil propriu, insa nu foarte personal. Evita sa copiezi diverse urari ori sa faci glume care nu isi au locul.

– Insoteste-ti mesajele de imagini care au legatura cu sarbatorile de iarna.

– Nu trimite aceleasi mesaje mai multor persoane. Cuprinde in mesajul tau de sarbatori numele destinatarului, dar si cateva elemente care sa faca referire la dorintele, asteptarile ori persoana acestuia.

– Foloseste o semnatura electronica, care te va ajuta sa nu fi confundat.

– Reciteste mailul inainte de a-l trimite.

– Trimite mesajul cu urarile de Revelion fara a da reply mailului primit de la partener.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Niciun comentariu pe"E-mailuri de felicitare cu ocazia Revelionului – reguli in scrierea si trimiterea acestora"

Posteaza un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *