Industria IT nu are suficienta forta de munca

IT
26 0

Industria IT este in pericol de a-si incetini rata de crestere din cauza lipsei de oameni calificati in domeniu.

O renumita companie de cercetare din domeniul tehnologiei, avertizeaza in privinta crizei specialistilor IT, lucru care ameninta cresterea afacerilor din acest domeniu. Specializarile traditionale in industria IT nu mai sunt de ajuns pentru a stimula industria.

“Definitia ‘oamenilor calificati’ in acest domeniu se va schimba. Noua industrie, care se afla la intersectia intre noile modele de afaceri si domeniul IT, are nevoie de oameni cu o experienta variata, versatili din punct de vedere profesional, avand cunostinte din mai multe discipline si o intelegere buna a tehnologiei, cu alte cuvinte, un hibrid profesional”, a declarat Diane M., vicepresedinte al companiei de cercetare in IT.

Inca nu exista astfel de oameni in industrie. Aceasta criza a specialistilor din industrie este diferita de cea de la sfarsitul anilor 90. In acea perioada erau prea putini oameni calificati si exista o lipsa de expertiza in anumite arii ale domeniului. In zilele noastre insa, exista o lipsa de personal cu aptitudini generale si cu experienta in afaceri.

Nu bugetul le lipseste marilor companii, ci oamenii. Companiile trebuie sa anticipeze acest lucru in planurile lor pentru viitor. Cei de la firma respectiva le mai recomanda companiilor din domeniu sa se astepte sa plateasca mai mult pentru acelasi randament si sa exploreze moduri alternative de a oferi servicii IT.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Niciun comentariu pe"Industria IT nu are suficienta forta de munca"

Posteaza un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *