De ce mi se blocheaza calculatorul-Cauze si explicatii

Nu munci atat de mult, ca nu mai ramane timp ca sa castigi bani.

Bsod
Bsod

Bsod

Sfaturi pentru PC

Sfaturi pentru PC

Toti au problema asta la PC: sa se blocheze cand ti-e lumea mai draga.De ce oare? Ai aici printre cele mai des intalnite motive pentru care ti se blocheaza computerul.


Fatal error: the system has become unstable or is busy, apare. "Enter to return to Windows or press Control-Alt-Delete to restart your computer. If you do this you will lose any unsaved information in all open applications."
Tocmai ai intalnit Blue Screen of Death cunoscut si ca BSOD, ecranul albastru.Toti care au windows instalat sau confruntat cu aceasta problema cel putin o data ecranul albastru ne enervat.Ce de facut, cum putem preveni problema?

 1. Hardware conflict motivul principal in aparitia acestei erori.Daca avem multe componente instalate, sau daca nu sunt instalate corect doua dintre ele pot imparti acelasi IRQ number iar acestea din urma ar trebui sa fie unice pentru orice resursa(imprimanta, tastatura etc.)
  Intrati pe Start-Settings-Control Panel-System-Device Manager si vedeti daca exista un semn galben de exclamare.Verificati IRW number la Properties.Daca acesta apare de doua ori inseamna ca 2 componente il folosesc simultan.Solutii ar fi sa incerci sa dezinstalezi componenta si sa reinstalezi din nou driverele.Cauta pe net drivere noi pentru componenta.Daca e pe slot PCI (placa de sunet, modem) incearca sa o muti pe alt slot.
 2. RAMI defecti: Fatal Exception Error sau Parity error
  Incearca sa inlocuiesti rami daca ai mai multe placute, mai scoate din ei, incearca sa il izolezi pe cel defect, fii foarte atent la comatibilitate intre placutele de RAM
 3. Setari in BIOS -daca sunt gresite pot provoca functionarea eronata a RAMILOR si blocarea sistemului.Aveti grija cand schimbati setari in BIOS sa tineti minte setarile initiale.
 4. Hard Diskul Dupa cateva saptamani informatia pe hard devine fragmentata si ingreuneaza sistemul folositit: Start-Programs-Accessories-System Tools-Disk Defragmenter
  De asemenea aveti grija sa aveti suficient spatiu liber pe disc.Performanta scade simtitor iar sistemul este ingreunat daca nu exista spatiu liber.
  Folositi Start-Programs-Accessories-System Tools-ScanDisk Pentru a scana discul de erori.
 5. Fatal OE exceptions and VXD errors -placi video defecte
  Incercati sa reduceti rezolutia Start-Settings-Control Panel-Display-Settings sau intrati in Start-Settings-Control Panel-System-Device Manager si uitati-va la Display Adapter de conflicte Hardware.Vedeti sa aveti un mesaj: “No Conflicts” Instaleaza cele mai recente drivere pentru placa video.
 6. Virusii -primul semn ca ai virus este instabilitatea sistemului, se blocheaza, merge greu.Foloseste tot timpul solutii antivirus actualizate.
 7. Imprimante acestea au o memorie mica numita buffer.Daca incercati sa printati documente cu caractere mai speciale, imprimanta va poate bloca sistemul.
 8. Software Programe defecte, instalate incorect.Problema e rezolvata daca dezinstalati aplicatia cu pricina.Putei folosi eventual si RegClean pentru a curata intrarile din registri.In cazul in care nu puteti intra in windows, folositi-va de Safe Mode: apasati F4 la bootare cand porneste computerul.
 9. Supraincalzirea CPU (procesorul ) este echipat cu un ventilator ce mentine temperatura constanta, dar pe masura ce timpul trece acestea devin vechi iar ventilatoarele pot ceda atunci intalnim erori Kernel.Solutia ? Verificati ca ventilatorul sa functioneze corect, sau cumparati unul mai performant.
 10. Alimentarea -Sursa o cadere sau crestere in tensiune dauneaza foarte mult computerului. O solutie ar fi achizitionarea unui UPS, mai ales daca lucrezi des cu date importante.

Cam astea au fost, mult succes si sa speram la cat mai putine BSOD ;)


Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

IT , , , , , , , , , , ,

Comentariiaprilie 2014
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mar    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930