Mistere si enigme: calul inteligent

14 0

O locuitoare din Richmond (Virginia) a cumparat in 1925 o iapa care curand a inceput sa o uimeasca. Dupa 2 ani, lady Wonder cum a fost denumita era capabila de a numara si de a scrie, impingand cu copita litere-cuburi. Ea s-a dovedit utila si in cautarea copiilor disparuti.

La inceputul anilor 50, politia din comitatul Norfolk cauta in zadar un baiat in varsta de 4 ani. In cele din urma, a cerut ajutorul stapanei iapei. Aceasta a desenat o veche cariera inundata unde de altfel politistii au gasit copiii. In 1955, un copil in varsta de 3 ani, Ronie Weitcamp, a disparut. Politia ajutata de 1500 de militari a cercetat sute de hectare de padure in zadar. Cautarile au incetat la 22 octombrie.

Frank Edwards, care lucreaza la un post de televiziune, si-a amintit de puterile iapei. A cerut ajutorul unui prieten care locuia in Virginia de a se duce la proprietara acestuia. Lady Wonder ajunsese la varsta de 30 de ani (care este o varsta destul de avansata pentru un cal). Totusi, ea a raspuns la intrebarile care i s-au pus fara probleme. Cand barbatul i-a cerut ajutorul, ea i-a spus ca baiatul pe care-l cautau se numea Rone, ca nu fusese rapit ci se omorase cazand intr-o groapa aflata la 1,5 km de casa, plina de nisip.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Niciun comentariu pe"Mistere si enigme: calul inteligent"

Posteaza un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *