O reteta de Paine coapta la soare

15 0

Painea coapta la soare sau pe calorifer se prepara din faina integrala cernuta prin sita rara, in felul urmator: 200 g faina tinuta 2-3 ore la cald, se pune într-un castron se formeaza o gropita în mijlocul ei, se adauga apa putina, pana cuprinde aproape întreaga cantitate de faina. Se ia la framantat cu mana pana ce se încorporeaza toata faina. Aluatul trebuie sa fie tare si bine framantat. Se împarte în trei parti egale, se presara o mana de tarata pe planseta, se ia o parte din aluat se formeaza cu mainile mai intai un sul rotund, apoi se întinde cu ajutorul sucitorului sau (la nevoie) cu o sticla, o foaie groasa de 4 milimetri,lunga de aproximativ 40 cm si lata de 9 cm.

La fel se procedeaza si cu celelalte doua bucati de aluat. Toate trei foi se aseaza la 1 cm una de alta (ca sa aiba aer suficient între ele) pe o sita cu ochiuri patrate de minimum 1 cm, sau pe un gratar scos din frigider. Se cresteaza usor pe latime la distanta de aproximativ 4 cm (ca sa se poata rupe cu usurinta dupa ce se usuca). Sita sau gratarul se pun la soare suspendate (ca sa circule aerul pe toate partile).

Trebuie urmarita o zi cu mult soare, calduroasa, la care se usuca (coace) complet in 4-5 ore. Se poate usca si in poduri cu acoperis de tabla sau pe calorifer, pe marginea plitei, iarna. Pîinea coapta (uscata) se rupe în bucati pe urmele crestaturilor, se pune in punga de hartie si se pastreaza la frigider. Pentru o persoana ajunge pentru 7 zile.


 
Da ne like pe Facebook




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Niciun comentariu pe"O reteta de Paine coapta la soare"

Posteaza un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *