O reteta pentru toti iubitorii de peste: „Peste sub carbuni”

24 0

Ingrediente:
• un peste
• sare si condimente dupa gust
________________________________________

Se ia pestele nespalat, necuratat si se impacheteaza intr-o bucata de hartie de pergament. Se face o groapa in pamant pe lungimea pestelui unde se ard cateva lemne si carbuni pana se umple de jar.

Sub jar se pune pestele si se lasa acolo aproximativ 15-20 de minute. Apoi se scoate, se despacheteaza (solzii se vor dezlipi odata cu hartia) si se serveste cald.

SFAT : Pestele nu se curata de solzi sau de mate, acestea din urma ramanand prinse de scheletul pestelui. Se serveste cu un pahar de vin alb.

Alte note:

Desigur, pestele se condimenteaza dupa gust; in ceea ce priveste spalarea , pestele nu se spala si nu se curata pentru ca va fi invelit intr-o bucata de hartie de pergament si lasat sub carbuni.

La sfarsit, pestele se va despacheta si, odata cu hartia, se vor desprinde si solzii. Daca esti un pic mai pretentios, nu este nici o problema daca il speli.

Cine va incerca va fi foarte multumit. Cel putin eu unul am repetat aceasta „experinta” culinara. In plus de asta nu iti trebuie nici un talent culinar. Trebuie doar sa-ti cunosti masura in ceea ce priveste condimentele. Pofta buna.


 
Da ne like pe Facebook




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Niciun comentariu pe"O reteta pentru toti iubitorii de peste: „Peste sub carbuni”"

Posteaza un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *