Park(ing) Day pe strada Lipscani din Centrul Vechi

21 0
parkday

RFI Romania organizează, pe 20 și 21 septembrie, pe strada Lipscani din Centrul Vechi, a IV-a ediție a Park(ing) Day(s), eveniment desfăşurat la nivel mondial. Scopul e de a atrage atenţia asupra lipsei spaţiului verde din marile aglomeraţii urbane. Pentru doua zile, betonul de pe strada Lipscani va fi acoperit de 600 m2 de gazon.

Copiii sunt așteptați, alături de profesori și părinți, la ateliere de pictură, dichisit sate tradiționale din carton, meșteșugit figurine din hârtie, precum și la spectacole de teatru cu Excelsior și Teatrul „Ion Creangă”.

Oamenii … mari vor avea ocazia să învețe pași de Salsa, să asculte muzică de odinioară, cântată la curțile boierești, interpetată acum live de trupa Trei parale, să se destindă cu o comedie savuroasă cu Jane Fonda, Geraldine Chaplin și Pierre Richard. (« Et si on vivait tous ensemble »).

Partenerii RFI pentru bunul mers al evenimentului Park(ing) Day(s) sunt Apa Nova București, Romprest, Fundatia Acvatot, ARCUB, City Garden, Chelgate Public Affairs & Public Relations, TV5 și România Liberă.

Participă: Editura Baroque Books & Arts, kika, Romstal, Romprest Security, școala de salsa „Love to dance”.

Despre Park(ing) Day

PARK(ing) Day este un eveniment mondial ce are loc în fiecare a treia vineri a lunii septembrie, fiind inițiat în 2005 în San Francisco. Misiunea PARK(ing) Day este să atragă atenţia asupra nevoii de mai mult spaţiu public, să genereze dezbateri despre cum este creat şi alocat spaţiul public şi să îmbunătăţească viaţa orăşenilor, măcar pentru o zi. Conceptul a fost adus în București de RFI România.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Niciun comentariu pe"Park(ing) Day pe strada Lipscani din Centrul Vechi"

Posteaza un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *