In ultimii 3.500 de ani au fost doar 230 de ani de pace in intreaga lume civilizata.


Cum sa inveti sa canti la chitara – un mic ghid + video

Poate ca ti-ai dorit de mic copil sa inveti sa canti la chitara atunci cand iti priveai cantaretii preferati in concert sau atunci cand urmareai simplitatea cu care unul dintre prieteni canta o melodie. Totul are un inceput.

Un prieten iti poate arata cum sa tii chitara si degetele si te poate indruma. In comert se gasesc manuale de specialitate, lectii de chitara. Pe internet sursele sunt nelimitate, mare parte dintre ele fiind scrisa in limba engleza: cursuri gratuite si lectii de chitara care te invata pas cu pas ce trebuie sa faci. Este important sa inveti armoniile, gamele, modurile si tehnica. Secretul este repetitia!

Genurile de muzica pe care le poti exersa sunt multiple: folk, rock, blues, jazz, clasica, flamenco, latino etc. Poti gasi in mediul online o multitudine de videoclipuri care iti prezinta cum se canta o anumita melodie, asa ca ii poti imita pe respectivii „profesori”. Nu in ultimul rand poti apela la un lectiile unui profesor adevarat de chitara contra unei sume de bani.

Ce fel de chitara iti trebuie?
Pentru inceput ai nevoie de o chitara cat mai comoda, cu o inaltime mica. Chitara clasica are corzile din nylon si plastic, sunt mai moi si mai delicate, are griful mai lat. Se poate canta muzica folk si muzica clasica, suna mai cald si mai plin. Chitara acustica sau „cu corzi de otel”, are griful mai ingust, cutia de rezonanta mai mare si corzi de otel; se poate canta rock, blues, country etc.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Music Sfaturi

Descopera articole interesante din alte categorii:

Comentarii si pareri

Urmariti-ne pe Facebook

Despre Student pe net

Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri, experiente. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Enjoy Student pe net

Ce vrei sa citesti azi?

Close
Sari la bara de unelte