Vrei sa fii student in Anglia? Afla aici daca mai poti studia in aceasta tara dupa BREXIT

43 0

Tinerii români vor putea intra, la toamnă, la universităţile din Marea Britanie în aceleaşi condiţii ca şi în prezent, susţine ambasadorul acestei ţări, Paul Brummell, care a arătat, însă, că nu poate preciza care vor fi noile condiţii de admitere după negocierile privind Brexitul.

‘Situaţia, acum, este neschimbată. Deci, studenţii din România pot intra în universităţile din Marea Britanie în toamna acestui an în exact aceleaşi condiţii ca şi înainte de 23 iunie (data referendumului din Marea Britanie – n.r.), dar, bineînţeles, o să fie o negociere privind Brexit şi ceea ce înseamnă.

Nu ştiu care o să fie rezultatul negocierilor, nu pot să spun într-un mod concret care o să fie condiţiile noi pentru studenţii români care vor să studieze în Marea Britanie după Brexit, dar pot să spun că am vorbit cu mulţi universitari britanici şi, pentru ei, studenţii români sunt studenţi buni, au rezultate foarte bune’, a afirmat diplomatul britanic la Universitatea ‘1 Decembrie 1918’ din Alba Iulia, conform Agerpres.

Paul Brummell a menţionat că, în prezent, în Marea Britanie studiază 6.000 – 7.000 de studenţi români, care au rezultate bune. El a precizat că intenţiile universităţilor din Marea Britanie sunt să rămână internaţionale, amintind că patru universităţi din Marea Britanie sunt în top 10 cele mai bune din lume. ‘Sunt în astfel de poziţii pentru că sunt universităţi internaţionale, pentru că atrag cei mai buni profesori şi cei mai buni studenţi din toate colţurile lumii.

Şi rămân la fel după ieşirea noastră din instituţiile UE’, a declarat Brummell, care s-a arătat convins că va fi găsită o soluţie astfel încât ‘cei mai buni studenţi români’ să studieze în Marea Britanie. Diplomatul englez a susţinut vineri, la Universitatea ‘1 Decembrie 1918’ din Alba Iulia, conferinţa cu tema „Leadership style of Queen Marie of Romania”.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Niciun comentariu pe"Vrei sa fii student in Anglia? Afla aici daca mai poti studia in aceasta tara dupa BREXIT"

Posteaza un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *