3 tipuri de persoane pe care le vei intalni la locul de munca

Cine sunt cei cu care imparti imprimanta, xeroxul si pauza de fumat? Cunoaste-ti colegii de birou! Iata cateva „tipuri pure” de observat si de analizat…

Cutarica bate mereu cu pumnul in masa. X-uleasca – taca-taca non-stop – stie totul despre toti. Iar daca umbli dupa un nod in papura, poti conta pe Gigi-contra! Iti suna cunoscut? Sunt fel si fel de joburi, iar mediul de lucru, salariile, cateringul difera. Dar unele chestii nu se schimba – colegii tai, de exemplu. Identifica-i acum!

LOCOMOTIVA

Motto
Ti-l inchipui strigand „la lupta” sau „tara, tara, vrem ostasi”? El este!

Job description
Isi baga nasul peste tot si se pricepe la multe chestii care nu-i intra in atributii. Adora sa fie in postura unui mic motoras care pune lucrurile in miscare – fie un proiect, un party sau o revolutie! La nervi, e despotic si agresiv.

Cum sa-l iei
Explica-i ca nimeni nu vrea un tiran in birou si ca subtilitatea l-ar ajuta mai mult.

„NOT MY JOB”-ER

Motto
„Am ajuns sa fac si asta?!?”

Job description
Refuza orice task care crede el ca nu-i intra in atributii, exprimandu-si astfel nemultumirile legate de job, salariu, sefi… E modul lui de a se razbuna pentru nedreptatile la care se considera supus!

Cum sa-l iei
Arata-i ca-l intelegi si nu te va mai calca pe bataturi. Daca ii esti sefa, ofera-i un proiect, un training sau o promovare – se va „trezi”!

ZVONACIUL

Motto
„Da’ p-asta o stiai?”

Job description
Ii place sa discute si sa discuuute! Inventeaza povesti sau le transmite mai departe. Adora sa surprinda reactiile celorlalti la auzul „vestilor”. Va raspandi zvonuri despre sefi, salarii, cine cu cine se…

Cum sa-l iei
Barfeste ca sa simta ca controleaza mediul inconjurator. Ca sa il dezamorsezi, spune lucrurilor pe nume! Daca ii esti sefa, pune-i la dispozitie toate informatiile, nu lasa loc de interpretari.


 
3 tipuri de persoane pe care le vei intalni la locul de munca
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*