Invitatul cu care s-au intalnit studentii de la Facultatea de Medicina si Farmacie miercuri seara a fost Sergiu Mosoia, Director Medical Pfizer Romania. Acesta le-a impartasit studentilor cum visul sau din timpul facultatii de a cerceta problemele legate de virusul HIV a inceput  cu jobul de reprezentant medical. Cele mai importante puncte de reper pe care invitatul le-a oferit participantilor au fost legate de: luarea deciziilor in cariera, construirea echipei si pasiunea de a munci – “Exista doar drumuri, uneori stii cand incep, dar niciodata cand se termina.”

Tot in cadrul primei sesiuni, desfasurata de aceasta data in Universitatea Politehnica Bucuresti, printre matematicieni, electronisti si ingineri l-am avut invitat pe Cezar Golumbeanu, Fondator şi CEO Novensys. Experienta sa intr-o companie romaneasca ce are un stil de leadership performant si echipe puternice care concureaza cu IBM sau HP i-a ajutat pe tineri sa intelega mai bine cum se aplica in practica diversele ecuatii matematice invatate in timpul studentiei. Cele cateva sute de caiete cu integrale rezolvate pentru admiterea la facultate l-au ajutat pe Cezar Golumbeanu sa dezvolte produsele software ale Phillip Morris, Cargus, Carrefour, Metro, Selgros sau sistemul de roviniete electronice si sa construiasca o companie romaneasca ce poate concura cu marile companii de pe pietele internationale.

Continuand in ritmul cotidian al leadershipului, ne-am intalnit pe 16 mai cu  Mangerul Spitalului de copii “Marie Curie”, Gabriel Smarandache. Adunati in Aula Magna a Facultatii de Farmacie, viitori practicieni ai medicinei au discutat despre valori si leadership. Viziunea, misiunea si valorile unui om explicate din perspectiva profesorului, a medicului, a managerului si a omului cu o experienta vasta in diverse ramuri ale sistemului medical romanesc i-a ajutat pe studenti sa descopere importanta leadershipului in practica, indiferent de domeniul in care vor activa.

De la programator la lider, invitatul de pe 17 mai pentru sesiunea a doua desfasurata in Univeristatea Politehnica Bucuresti a fost Lucian Ghinda, Research and Development Manager la Hostway Corp R&D Romania, absolvent al Facultatii de Automatica. Experienta profesionala a acestuia a inceput in caminele facultatii,  unde a infiintat mici businessuri precum vanzarea de CD-uri si sandvisuri sau achizitionarea unui Xerox. Micile businessuri din timpul facultatii au reusit sa se transforme mai tarziu in succesul departamentului ce are ca responsabilitate cercetarea si dezvoltarea  programelor companiei multinationale Hostway.

Dupa primele patru seri de leadership desfasurate in cele doua sesiuni organizate in Universitatea de Medicina si Farmacie si in Universitatea Politehnica, studentii au invatat din povestile de succes ale liderilor autentici, mixandu-le cu traininguri de leadership.

Practica si teoria au fost schitate pana acum in acelasi peisaj al leadershipului, urmand ca in cele trei sesiuni ramase sa ducem schita la sfarsit. Care este rezultatul pe care il dorim de la studenti?  Fiecare dintre cei care si-au desenat schita viitorului la LEADERS Education trebuie sa o transforme intr-una de succes, care sa aduca rezultate vizibile.

LEADERS Education este un program dezvoltat de Fundatia LEADERS ce nu s-ar putea desfasura fara sprijinul deosebit al sponsorilor principali Pfizer si  GOODYEAR Dunlop Tires Romania, alături de: Ascendis, PrintMag, CLB, BenQ, MedLife, Flanco, Publica, SmartExperience, ACCA, Expo911, Hostway.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont