Orice om isi doreste sa traiasca cat mai mult aproape de familie si copii, insa conditiile de viata din prezent ne  „scurteaza” considerabil viata. Se pare ca un „elixir al vieţii” ar putea fi în curând realitate susţin cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă au preluat celule bolnave de la copii care îmbătrâniseră prea repede şi le-au însănătoşit. Celulele tratate cu „medicamentul tinereţii„, numit rapamicină, au trăit mai mult.

Cercetătorii americani, printre care şi Francis Collins speră ca această descoperire să ducă la noi modalităţi de vindecare a sindromului Hutchinson-Gilford Progeria. Această maladie îi face pe copii să îmbătrânească prematur şi aceştia mor de obicei în jurul vârstei de 12 ani.

Hayley Okines este cunoscută pentru încercările de a atrage atenţia asupra acestei boli. Suferind de acest sindrom, ea a ajuns la neaşteptata vârstă de 13 ani. A fost diagnosticată în 1999 şi îmbătrâneşte de 8 ori mai repede decât o persoană normală.

Rapamicina, care este deja folosită pentru a suprima sistemul imunitar în timpul transplantelor de organe, este o bacterie găsită în solul unei insule izolate de lângă Chile.

Unele asemănări dintre sindrom şi procesul normal de îmbătrânire sugerează că rapamicina va putea fi folosită şi pentru restul populaţiei. Se apreciază că va putea lungi durata vieţii cu aproximativ 10 ani.


 
A fost descoperit "elixirul vietii"
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*