Absolventii de facultate din Constanta - ce se intampla cu ei ?

Fie că este vorba de lipsa de informare sau pur şi simplu de nepăsare, studenţii din Constanta absolventi de facultate nu prea doresc să se înregistreze la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (A.J.O.F.M.).

Dacă la nivel de gimnaziu, liceu sau şcoală profesională este de înţeles deoarece există o formă de învăţământ superior pe care aceşti absolvenţi o pot urma, studenţii nu prea mai au unde să se ducă, puţini fiind cei care aleg un master. În aceste condiţii, logic ar fi ca ei ar trebui să se încadreze în muncă.

Doar 67 de tineri cu studii superioare au decis sa intre in evidenta Oficiului de Munca din Constanta….

Angajatorii care dau de lucru studenţilor au diverse facilităţi din partea statului, dar A.J.O.F.M. a anunţat în urmă cu puţin timp că doar 13 studenţi sunt înregistraţi ca angajaţi de anumite firme. Cum numărul celor care au depus actele pentru indemnizaţia de şomaj este de 67, întrebarea vine logic: ce fac ceilalţi absolvenţi, unde sunt? Cel mai simplu răspuns ar fi acela că lucrează, dar o fac la negru, sau pur şi simplu nu fac nimic şi trăiesc pe spinarea părinţilor.


 
Absolventii de facultate din Constanta - ce se intampla cu ei ?
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*