Absolventii din Marea Britanie se integreaza repde pe piata muncii. Doar 9% din cei care au terminat studiile nu si-au gasit un loc de munca, la sase luni de la terminarea facultatii. Procentul cel mai mare al absolventilor angajati, este reprezentat de cei care au studiat la Universitatea Buckingham.

Potrivit ziarului „The Guardian”, aproximativ 62% dintre cei care au terminat facultatea anul trecut muncesc, iar 7% si-au luat un job, dar continua si studiile. 15% au hotarat sa-si continue studiile, fara a le imbina cu jobul. Aceste cifre arata o imbunatatire, o revenire a pietii muncii. Cu toate acestea,Marea Britanie este inca departe de nivelul manifestat in anul de varf 2006, cand absolventii isi gaseau de lucru imediat.

Universitatea Buckingham se poate mandri cu faptul ca toti absolventii sai si-au gasit o slujba. Pe locul al doilea, in privinta ratei de angajare se afla Universitatea Surrey, cu 95%. De asemnea, si-au gasit de lucru si absolventii de la alte trei mici institutii specializate: Scoala de Farmacie, Colegiul Regal de Muzica si Ravensbourne, un colegiu digital din Londra.


 
Absolventii universitatilor din Marea Britanie si integrarea lor pe piata muncii
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*