Academia de Studii Economice (ASE) a împlinit un secol de la înfiinţare

Academia de Studii Economice (ASE) a împlinit un secol de la înfiinţare. Romfilatelia celebrează cei 100 de ani de prestigiu, performanţă şi profesionalism şi introduce în circulaţie o emisiune de mărci poştale dedicată ASE, instituţie de învăţământ cu o contribuţie importantă în formarea a zeci de generaţii de economişti şi personalităţi de marcă, intitulată “Academia de Studii Economice din Bucureşti – 100 de ani”.

Academia de Studii Economice din București, abreviat ASE București, este o instituție de învățământ superior de stat din București, România, fondată în anul 1913. Este cea mai importantă instituție de învățământ superior cu profil economic din România. Sediul ASE se află în Palatul Academiei Comerciale, situat în Piața Romană.

În 2011 instituția a fost clasificată în categoria universităților de vârf din România, respectiv cea de „Universități de cercetare avansată și educație”.

Clădirea în care funcţionează academia, devenită simbol şi reper al Bucureştilor, impresionează prin arhitectura spectaculoasă şi suprafaţa generoasă, transformând iniţiativa de acum un secol a grupului de tineri economişti într-un prestigiu unanim recunoscut în prezent, drept ambient universitar de înaltă ţinută.

Emisiunea aniversară de mărci poştale este alcătuită dintr-un timbru cu valoarea nominală de 8,10 lei şi un plic prima zi. Ca formă de machetare, au fost folosite coliţa dantelată, minicoli de 8 timbre + 1 vinietă şi coli de 32 de timbre.

Timbrul emisiunii ilustrează Palatul Academiei de Studii Economice, alături de portretul Regelui Carol I, iar coliţa emisiunii înfăţişează personalităţi importante din istoria acesteia, precum Ion N. Angelescu, Virgil Madgearu, Nicolae Xenopol şi Victor Slăvescu, care au marcat scena economică, istorică, ştiinţifică şi politică românească.

Începând cu ziua de sâmbătă, 6 aprilie 2013, emisiunea de mărci poştale Academia de Studii Economice din Bucureşti – 100 de ani  va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.


 
Academia de Studii Economice (ASE) a împlinit un secol de la înfiinţare
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*