Chinezii sunt cei care au descoperit fructul kiwi.La sfîrsitul secolului al 19-lea,el a ajuns si în Europa,si în S.U.A,unde consumul este foarte mare,mai ales pe timpul de iarna. Iubitorii acestui fruct se pot bucura toata perioada anului datorita combinatiei anotimpurilor între emisferele de nord si de sud,unde se afla,de asemenea,o multime de producatori.

 Conform studiilor recente,kiwi este fructul cel mai bogat în substantenutritive.O multime de oameni au aflat deja ca acesta contine mai multa vitamina C decît o portocala.Dar,mai sunt si alte componente sanatoase de care te bucuri cînd consumi un fruct proaspat de kiwi:lutein,fibre,cupru,potasiu,magneziu,vitamina E.În plus,are numai 45 de calorii.

Proprietati curative ale fructului de kiwi: Datorita tuturor componentelor nutritive pe care le conti-ne,consumul de kiwi este foarte indicat pentru a reduce riscul producerii cancerului,a bolilor de inima;previne formarea cataractei,care poate cauza orbirea.Fibrele din kiwi protejeaza împotriva diabetului,a bolilor de inima.Cuprul din kiwi este vital pentru cresterea copiilor,întarirea oaselor,dezvoltarea cerebrala si sanatoasa sistemului imu-nitar.Cuprul este folosit de organism pentru crearea celulelor rosii din sînge.Un kiwi contine mai mult potasiu decît o banana.Potasiul are un rol important în controlarea presiunii sîngelui si a activitatilor inimii.Magneziul este un mineral vital pentru orga-nism,important pentru formarea oaselor,reglarea ritmului cardiac,relaxarea musculara si functionarea centrilor nervosi.Spre deosebire de alte surse de vitamina E,kiwi este un foarte bun antioxidant.

 Un kiwi bine copt este un fruct destul de moale la pipait.În general, fructul se alege mai tare si se mai tine la temperatura camerei pentru a se coace bine. Daca este prea moale,fructul s-ar putea sa aiba un gust alterat.  Kiwi se pastreaza la temperatura camerei,la 20-25 grade C. În general nu se pastreaza prea mult timp înainte de a fi consumat.Pentru o perioada mai lunga înainte de consum,kiwi se poate pastra în frigider sau într-o camera rece.  Kiwi este delicios proaspat.Îl poti taia pe jumatate si sa-l mînînci direct din coaja cu ajutorul unei lingurite.Poti face din kiwi delicioase sucuri naturale,salate de fructe sau tarte.


 
Afla totul despre proprietatile benefice ale fructului de kiwi
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*