Ai tenul uscat? Afla cum poti scapa de aceasta problema!

Ai un tenul uscat, hipercheratozic ? Primul sfat este sa mergi la cabinetul unui medic dermatolog care sa identifice exact tipul de ten pe care il ai si problemele lui specifice. Daca tenul tau este foarte uscat, iti recomand produsele de ingrijire a tenului disponibile in farmacii (Avene, Roche Posay sau Vichy). Deosebirea dintre produsele publice (disponibile in magazine) si cele dermatocosmetice (din farmacii) este ca acestea din urma au o concentratie mult mai mare de substanta activa si pot regla problemele profunde ale pielii.

Daca diagnosticul doctorului dermatolog este „ten uscat”, cu siguranta medicul iti va recomanda cremele nutritive care sa aduca aportul de lipide si ceramide care ii lipsesc tenului tau.

Daca tenul tau are probleme cu procesul de cheratinizare (este ingrosat si se descuameaza intens), abordarea este diferita. In acest caz, pe langa ingrijirea cu produse adecvate, este nevoie si de peeling-urile profunde, la cabinetele de cosmetica, pentru a stimula procesul de regenerare a pielii. Ingrijirea tenului uscat este o adevarata provocare, deoarece tot timpul trebuie sa fii atenta la produsele pe care le folosesti, la factorii externi si la alimentele pe care le consumi.

Numai un medic sau o cosmeticiana experimentata poate stabili cu exactitate care este adevarata problema a tenului tau si de ce produse, de ce ingrijire are nevoie. Descrierea de ten uscat desi pare simpla, nu este deloc usor de diagnosticat; de aceea, iti recomandam si consultanta specializata. Succes!


 
Ai tenul uscat? Afla cum poti scapa de aceasta problema!
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*