În urma derulării unei serii de tomografii computerizate pe mai mulți voluntari, câțiva profesori ai Universității din Missouri au concluzionat că alcoolul nu ne transformă în oameni răi, ci doar ne alungă teama de penibil și rușinea față de situațiile ridicole în care ne-am putea face de râs.

Alcoolul nu ne schimba, ci doar ne dezinhiba

Rezultatele studiului

Studiul oamenilor de știință americani a demonstrat că alcoolul nu reduce  capacitatea individului  de a recunoște greșelile, ci doar nivelul de îngrijorare față de a le comite.

Se pare că, atunci când greșim, activitatea din regiunea creierului responsabilă cu monitorizarea comportamentului crește. Semnalul se transmite altor zone cerebrale indicând că ceva nu este în ordine.

În cazul persoanelor care consumă alcool, s-a demonstrat în cadrul experimentului  cu subiecți având vârste cuprinse între 21 și 35 de ani, acest „semnal de alarmă” al creierului este redus simțitor. Totuși, ele nu păreau mai puțin capabile să conștientizeze că au comis o eroare, doar că le păsa mai puțin decât în mod normal.

Mai mult, testele au demonstrat că oamenii băuți au prezentat o disponibilitate redusă de a se liniști și a deveni mai atenți după ce au făcut o greșeală. În mod normal, indivizii se calmează după o eroare, ca o încercare de a-și recăpăta controlul de sine.

 


 
Alcoolul nu ne schimba, ci doar ne dezinhiba
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*