ALEGERI PREZIDENŢIALE în SUA: Obama a fost reales ca Presedinte al Statelor Unite

Preşedintele Barack Obama a fost reales marţi seara, câştigând 303 din cele 583 de mandate de mari electori. Din cele zece state considerate state-cheie în alegerile prezidenţiale, Mitt Romney nu a putut câştiga decât North Carolina, potrivit rezultatelor de la ora 06.00 GMT (08.00 ora României), care nu includeau însă Florida.

Preşedintele american Barack Obama a postat pe Twitter un mesaj în care afirmă „Totul s-a întâmplat cu ajutorul vostru. Mulţumesc”, marţi, imediat după ce presa americană a anunţat că a obţinut al doilea mandat.

Preşedintele american reales Barack Obama a declarat în faţa partizanilor săi reuniţi la Chicago că ‘pentru Statele Unite ale Americii ce e mai bun încă nu a venit’ şi şi-a felicitat rivalul republican Mitt Romney pentru ‘campania făcută cu zel’, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Candidatul republican Mitt Romney şi-a recunoscut, marţi seara, înfrângerea, afirmând că l-a sunat pe preşedintele Barack Obama pentru „a-l felicita pentru victorie”.

Preşedintele Consiliului Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, s-a declarat „foarte bucuros”, miercuri, de realegerea preşedintelui Barack Obama.

Reales marţi după patru ani de mandat dificil şi o campanie încrâncenată, Barack Obama, al 44-lea preşedinte al Statelor Unite şi primul afroamerican aflat la conducerea primei puteri mondiale, îşi păstrează locul în istorie.


 
ALEGERI PREZIDENŢIALE în SUA: Obama a fost reales ca Presedinte al Statelor Unite
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*