Ce sa faci cand nu mai ai forta de nimic ? Cum sa-ti refaci tonusul fizic si psihic? Iti dam cateva sfaturi care speram sa-ti fie de ajutor:

Alimente care iti dau energie

Vitamina C –  energie de dimineaţă

Dacă eşti fumătoare, atunci este cazul să mănânci zilnic cel puţin 3 porţii de legume şi fructe proaspete. În varza albă şi cea roşie găseşti cea mai mare cantitate de vitamina C. Kiwi şi citricele sunt alte două opţiuni pentru meniul tău zilnic. E bine să incluzi fructele în micul dejun, deoarece îţi vor da un puseu de energie pentru toată ziua.

Cromul – îţi reglează nivelul glicemiei

Alimentele bogate în crom, ca cerealele integrale şi carnea roşie îţi echilibrează nivelul de zahăr din sânge. Ce înseamnă asta? Dacă mănânci la micul dejun un bol cu cereale integrale, acestea îţi vor da senzaţia de saţietate până la masa de prânz. Prin urmare, astfel eviţi o cădere a glicemiei care antrenează după ea oboseala şi lipsa de tonus.

Fierul – îţi „energizează” creierul

Dacă te simţi obosită şi fără vlagă, înseamnă că ai o carenţă de fier. Acest mineral îţi energizează creierul, de aceea e bine să ai trecut pe meniul tău carnea roşie, ouă, ciocolată, ficat de vită. Ai grijă! Fierul din legume sau fructe uscate se asimilează mai greu şi într-o cantitate mai mică.

Magneziul- alungă stresul

Acest mineral luptă cot la cot cu stresul şi-l doboară. El te ajută de asemenea să fii calmă în momentele stresante şi să dormi mai bine. Îl găseşti în fulgii de ovăz, soia, migdale, ciocolata neagră, banane şi avocado.

B9 – stimulează sistemul nervos

Dacă tenul tău „se simte” la fel de obosit ca tine şi ţi-o şi arată, atunci e cazul să consumi mai multe legume verzi, ouă şi carne albă. Aceastea conţin o cantitate mare de vitamina B9 care stimulează activitatea celulară şi are grijă de buna funcţionare a sistemului nervos.


 
Alimente care iti dau energie
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*