Antioxidantii sunt compusi care se regasesc in anumite alimente si care ne ajuta sa ducem o viata mai fericita si indelungata. Corpurile noastre au nevoie de oxigen, insa consumul acestuia produce radicali liberi care ne imbatranesc, distrug si slabesc celulele. Antioxidantii combat efectele acestor oxidanti sau radicali liberi si ne ajuta sa reparam efectele nocive ale acestora.

Alimente cu proprietati antioxidante

alimentele care contin seleniu: patrunjelul, ciupercile, nucile, somonul si alte fructe de mare, semintele de susan, legumele, germenii de grau, carnea de pui, usturoiul si cerealele integrale. In general, alimentele care contin seleniu sunt indicate si in cazuri de stimulare a sistemului imunitar, astm, afectiuni ale tiroidei si ale inimii, colesterol ridicat, cancer si afectiuni ale ficatului;

ceaiul verde;

sofranul este folosit de foarte multi ani pentru proprietatile sale anti-inflamatoare si detoxifiante;

alimente cu un continut crescut de vitamina A precum: patrunjelul, cartofii dulci, pepenele rosu, boccoli, morcovii, ouale, mango si legumele de culoarea verde inchis.

alimente bogate in vitamina C precum: broccoli, capsunele, citricele, fructele si legumele proaspete, patrunjelul, urzicile.

alimente cu un continut crescut de vitamina E: germeni de grau, oua, nuci, legume verzi, uleiuri vegetale. Consumul acestor alimente, dar in special a tot ceea ce contine si vitamina E, ajuta in combaterea problemelor cardiace si reproducatoare, alergiilor sau a altor disfunctii imunologice, dar si in cazul artritelor si prevenirea nasterilor premature.

Aveti grija de sanatatea dumneavoastra!


 
Alimente cu proprietati antioxidante




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*