Numarul studentilor inscrisi la universitatile de stat din Romania a scazut in ultimii patru ani, se arata in concluziile unei analize efectuate de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR).

Mai mult, doar 18% dintre tinerii cu varste intre 30 si 34 de ani au studii universitare, Romania situandu-se astfel pe unul din ultimele locuri la nivel european. “Echitatea in educatie” este subiectul studiului realizat de ANOSR, iar cele mai importante concluzii cu privire la sistemul educational romanesc au fost publicate la inceputul lunii pe site-ul organizatiei. Potrivit analizei, in ultimii patru ani numarul studentilor romani inscrisi la universitati de stat a scazut ajungand la aproximativ 580.000 in anul 2009-2010. Dintre acestia, doar 15% provin din medii socio-economice dezavantajate, desi datele spun ca aproape jumatate din populatia tarii traieste cu risc de saracie si excluziune sociala.

Totodata, numarul persoanelor cu dizabilitati, cu varste intre 20 si 29 de ani, inmatriculate la facultate cu frecventa la zi sau redusa, este de doar 0,5 %. Analiza a urmarit si situatia caminelor studentesti din Romania. Astfel, numarul locurilor studentesti a crescut la nivel national cu doar 4,3%, in contextul in care unele universitati nu au camine si cantine studentesti proprii. Cererile de cazare ale studentilor sunt solutionate in 70% in cazuri, se mai precizeaza in studiu.


 
ANOSR: Tot mai putini studenti in Romania
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*