Anunt important pentru toti studentii doctoranzi: s-au marit bursele de stat

Se pare ca saptamana trecuta noul Ministrul al Educaţiei, Valentin Popa, a semnat un ordin care prevede că, începând cu aceasta luna, se măresc bursele studenţilor doctoranzi înmatriculaţi la studii universitare finanţate de stat ( insa doar la forma de învăţământ cu frecvenţă).
Concret, pentru studenţii doctoranzi înmatriculaţi în anii I şi II de studii, bursa creşte de la 1.450 de lei la 1.550 lei.

Asadar conform cu noua lege pentru studenţii doctoranzi înmatriculaţi în anii III şi IV de studii, bursa creşte de la 1.680 de lei la 1.800 lei, o crestere cu nici 200 de lei. O marire destul de mica dar desigur importanta pentru viitori doctoranzi.

Fondul pentru alocarea burselor doctorale din bugetul alocat Ministerului Educaţiei Naţionale se constituie în funcţie de numărul de studenţi doctoranzi, cu frecvenţă, cetăţeni români sau cetăţeni ai celorlalte state membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene, înmatriculaţi în baza cifrei de şcolarizare.


 
Anunt important pentru toti studentii doctoranzi: s-au marit bursele de stat
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*