Potrivit analizei DSPJ Constanţa, probele de apă prelevate din 23 de zone de îmbăiere, aflate pe sectoarele de plajă cuprinse între Năvodari şi Vama Veche, arată că în toate zonele calitatea apei este foarte bună şi bună.

Apa marii de pe teritoriul Romaniei este buna

Conform raportului, calitate „bună” a apelor se înregistrează numai în sectoarele Venus şi Venus I, în rest, pe toate celelalte sectoare calitatea apelor de îmbăiere fiind „foarte bună”.

Rezultatele acestor analize le sunt prezentate turiştilor şi prin intermediul a 33 de panouri de informare, pe care Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) le-a amplasat pe plaje. Dintre acestea, zece panouri au fost amplasate în zona Constanţa – Mamaia – Năvodari, şapte în zona Eforie Nord – Eforie Sud – Costineşti, iar restul au fost montate în zona Olimp – Vama Veche.

„Administraţia Naţională Apele Române are atribuţii, pe de o parte, de a prognoza şi de a gestiona poluările pe termen scurt, situate în proximitatea zonelor de îmbăiere, iar pe de altă parte de a informa publicul cu privire la datele furnizate de autorităţile de sănătate publică în ceea ce priveşte zonele de îmbăiere şi calitatea acestora şi, după caz, interdicţia temporară a îmbăierii”,

a spus responsabilul de comunicare al ABADL, Cătălin Anton.


 
Apa marii de pe teritoriul Romaniei este buna
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*