Wow! Asta este ceva nou, nu ?
Se pare ca Ziua Mondiala a Blogului se celebreaza in fiecare an, pe 31 august. BlogDay a fost creata cu gandul ca bloggerii simteau nevoia sa aiba o zi dedicata cunoasterii altora din diverse tari sau din alte domenii de interes. Astfel, li se ofera si posibilitatea sa le faca vizitatorilor cunoscut blogul lor.

Mai multe despre blog!

Blogul are 20 si ceva de ani. Termenul Blog vine din contopirea lui „web” cu „log”, pentru ca, mai tarziu, de la el sa sa formeze si verbul „bloguer” (a scrie pe blog), care si-a facut loc in dictionarul francez si nu numai, gasim pe website-ul oficial BlogDay.

Definitia unui blog?

Un site, pe care creatorul lui il personalizeaza cu etichete, abtibilduri, animatie si-l intretine dupa cum vrea, facandu-l accesibil tuturor internautilor.

In vreme ce unii se folosesc de el pentru a-si exprima opinii legate de anumite evenimente, a transmite informatii sau sa-si impartaseasca pasiunile, altii isi povestesc viata, experientele, emotiile lor. In felul acesta, blogul sau se transforma intr-un adevarat jurnal intim interactiv.

Blog = web 2.0

Pe scurt, blogul este un spatiu personal de exprimare, deschis lumii intregi. Atuurile sale: e simplu de utilizat, genereaza schimburi de idei si permite sa te definesti ca un star, in maniera aleasa de tine.

 

Cum se sarbatoreste BlogDay?

Eeste foarte simplu! In ziua de 31 august, bloggerii de pretutindeni posteaza un articol, prin care recomanda 5 noi bloguri, de preferinta din culturi diferite. Vizitatorii blogurilor vor descoperi astfel si alte surse de informare, necunoscute, cu noi autori interesanti. Have fun blogging!


 
Astazi este BlogDay - Ziua Mondiala a Blogului Cum se sarbatoreste BlogDay?
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*