Astenia de toamna: simptome si remedii eficiente

Astenia de toamna se manifesta indiferent de varsta, indeosebi la femeile care duc o viata activa, stresanta, plina de responsabilitati si care, de multe ori, din pacate, se neglijeaza din aceasta cauza.

Se spune ca este mai bine sa previi decat sa tratezi si ca o persoana bine informata face cat un savant.

Cum se manifesta astenia de toamna?

Odata cu micsorarea zilei si racirea vremii, se insinueaza si o stare de oboseala generala, insotita de slabiciune fizica, incapacitate de concentrare, uneori stari de ameteala si tensiune scazuta. Poate ca dormi cele opt ore necesare refacerii organismului si chiar daca ziua nu a fost deosebit de incarcata, seara abia astepti sa te intinzi in pat si sa dormi, iar dimineata ti se pare ca esti mai obosita decat la culcare. Te intrebi de ce? Raspunsul este urmatorul: organismul se adapteaza mult mai lent la diferentele de temperatura din toamna (foarte rece dimineata, mult mai cald la pranz, dupa care se lasa iar frigul, seara).

Vitaminele, inamicii virozelor

Organismul nostru trebuie sa faca fata multiplelor solicitari de la serviciu si de acasa. Ca sa il ajutam, trebuie sa il alimentam corespunzator, avand in vedere ca urmeaza iarna care aduce inevitabilele viroze si gripe.
In aceasta perioada este recomandabil sa se reduca consumul de dulciuri si paste fainoase, inlocuindu-le cu vitaminele si mineralele necesare…


 
Astenia de toamna: simptome si remedii eficiente
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*