Ce este aurul?

Aurul este elementul cunoscut din cele mai vechi timpuri. Fiind răspândit în stare nativă în natură, el se putea obţine uşor în cantităţi mici. Se crede că aurul a fost descoperit înaintea cuprului. Cules sub forma unor bucăţi strălucitoare din nisipurile râurilor şi din depunerile aluvionare, aurul a fost dintotdeauna un metal de ornament, apreciat pentru luciul său galben, dar mai ales pentru stabilitatea sa faţă de agenţii corozivi. Uşor de prelucrat, prin ciocănire, el lua forma diverselor obiecte de podoabă sau de cult cunoscute în antichitate. Aurul pur (care este întotdeauna galben) este prea moale pentru folosirea sa ca bijuterie. Metalele care se folosesc în amestec cu aurul, pentru a-l întări, pot modifica culoarea acestuia, rezultând astfel un aur de diferite nuanţe de galben, alb şi roşu. Acest amestec determină numărul de carate al aurului. Este unul din cele mai dense metale.

In prezent insa, aurul se foloseste in cabinetele de cosmetica si in alimentatie.

 

Mască de înfrumuseţare cu foiţă de aur de 24 k
Deşi toate produsele care conţin aur sunt scumpe, piaţa acestora prinde teren de la un an la altul.

Tratament de lux – care permite penetrarea aurului în piele, oferindu-i acesteia supleţe şi o fineţe aparte – masca de înfrumuseţare cu foiţă de aur de 24k se poate aplica în câteva saloane din România. Mai mult, aurul există şi în creme, în farduri ori sub formă de ser.

Aurul este folosit in tratamentele cosmetice si in alimentatie

„Cercetările au arătat că aurul nu are doar proprietăţi antibacteriene, ci şi antioxidante. Astfel, procesul de îmbătrânire a pielii este încetinit, iar aceasta devine mai strălucitoare prin faptul că toxinele sunt mai bine eliminate. Aurul e antialergenic şi calmează tenul, având proprietăţi asemănătoare cu apa termală”,

a explicat expertul centrului de slăbit şi înfrumuseţare Silhouette, care oferă tratamente de înfrumuseţare pe bază de aur.

Evoluţia cererii aurului a avut însă la bază creşterea cererii de bijuterii, expansiunea pieţelor asiatice şi tendinţa băncilor centrale de a cumpăra aur, susţin economiştii. Din punctul de vedere al destinaţiei acestui metal, 2.060 de tone au fost folosite pentru bijuterii (creştere de 17% faţă de 2009), 420 de tone în industrie, cu 12% în plus faţă de 2009, şi 1.333 de tone în investiţii, se arată în raportul WGC. La rândul lor, românii cum pără bijuterii pentru că le consideră, în mod tradiţional, o investiţie sigură, care nu se depreciază în timp, potrivit experţilor din domeniu.

Orez sau ciocolată aurită

În plus, metalul preţios a ajuns să fie şi ingerat. Bucătarii restaurantelor de lux prepară orez cu foiţă de aur, tort cu aur, dar şi alte mâncăruri considerate delicatese, precum sushi şi şniţel în foiţă de aur. Mai mult, pe piaţă au apărut ciocolata, bomboanele şi trufele cu aur.

Fie că vorbim despre ciocolată cu aur, bijuterii sau măşti cosmetice, acestea reprezintă doar o parte din multiplele utilizări ale aurului. Metalul mai este folosit în industria aeronautică şi în medicină.


 
Aurul este folosit in tratamentele cosmetice si in alimentatie




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*