Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret & Asociatia Viitor Plus: campanie de colectare si reciclare a deseurilor de hartie

Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret impreuna cu Asociatia Viitor Plus colaboreaza intr-o campanile de colectare si reciclare a deseurilor de hartie. Aceast aactiune este foarte benefica, avand in vedere ca se actioneaza in privinta reducerii exploatarii excessive a copacilor si implicit, la refacerea padurilor. De asemenea, datorita reciclarii, se reduce cantitatea deseurilor ajunse in natura.

Proiectul “Adopta un copac” are in vedere urmatoarele obiective:

  • Are ca scop împădurirea terenurilor degradate din România.
  • Este realizat 100% din fonduri private, de la firme şi persoane fizice.
  • Pădurea este plantată, îngrijită timp de 5‐6 ani (în funcție de speciile plantate) şimonitorizată încă alţi 10 ani.
  • Lucrările de împădurire sunt realizate în baza unui proiect tehnic făcut de experţi silvici.
  • Promovează conservarea biodiversităţii (prin plantarea unor păduri cu specii mixte) şi dezvoltarea comunităţilor locale.
  • Propune intervenţie directă asupra schimbărilor climatice prin COMPENSAREA de CO2.

,,Pentru început vom promova în structura internă a ANST activitatea de colectare a deşeurilor, în scopul reciclării şi valorificării lor, urmând ca toate sumele obţinute din valorificarea maculaturii să fie direcţionate în scopul regenerării pădurilor ţării, prin programul „Adoptă un copac”. Noi, tinerii, considerăm că ocrotirea mediului înconjurător ar trebui să reprezinte un obiectiv de înaltă prioritate pe agenda oricărei instituţii şi sperăm că exemplul nostru va fi urmat de cât mai multe structuri guvernamentale şi, nu în ultimul rând, de toţi oamenii de bună credinţă”, a punctat vicepreşedintele ANST, Victor Ionescu.


 
Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret & Asociatia Viitor Plus: campanie de colectare si reciclare a deseurilor de hartie
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*