Beneficii aduse de legumele de sezon

Ardeiul gras este recunoscut pentru bogatia in vitaminele A si C. De asemenea, este recomandat in cazul dietelor pentru ca nu contine multe calorii, ci doar 20 pentru fiecare trei sferturi de cana de ardei gras proaspat.

Cartoful este o legume foarte apreciata pe continetul American unde se consuma aproximativ 60 de tone anual. Germanii chiar si mai mari iubitori ai acestei legume – ei consuma anual 120 de tone.Ceapa este consumata mai ales in Libia, unde fiecare persoana consuma 33 de kilograme pe an. Ea este foarte pretuita si la francezi, unde se prepara mancare sau piure de ceapa, sau la britanici – unde pregatesc supa de ceapa. Ciupercile sunt sarace in calorii, ciupercile sunt o sursa de hrana foarte sanatoasa. Contin proteine vegetale, fier, zinc si fibre, pentru aceste motive fiind folosite, din timpuri stravechi, de catre chinezi in tratarea diferitelor boli. Morcovul este, dupa cum au descoperit de curand cercetatorii, nu doar un aliment foarte bogat in vitamina A, ci si unul care poate prevenii riscul aparitiei cancerului la san.

Sparanghelul verde se distinge prin faptul ca este bogat in vitamina A, C, B si acid folic si actioneaza ca un diuretic puternic.Telina contine mari cantitati de vitamina C si ajuta sistemul imunitar sa faca fata asaltului bacteriilor care produc diferite boli. Consumarea ei este recomandata in cazuri de raceala si gripa.Usturoiul era numit in Antichitate „medicamentul minune”. El avea reputatia de vindecator absolut: de la o banala raceala pana la ciuma, acesta era prescris de catre medici ca fiind un remediu sigur.


 
Beneficii aduse de legumele de sezon




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*