Beneficiile consumului de ceai de catre femei

Consumul zilnic de trei cesti de ceai poate ajuta femeile in prevenirea accidentelor cerebrale si a infarctului, insa barbatii nu beneficiaza de efectele bauturii, potrivit unui studiu realizat in Franta, publicat in Arteriosclerosis, Thrombosis, And Vascular Biology.

Femeile care beau zilnic cate trei cesti de ceai se protejeaza impotriva accidentelor cerebrale si a infarctului. In acelasi timp, consumul regulat de ceai combate procesul de formare a placilor, formatiuni de grasime si colesterol din artere.

Doar 33% dintre femeile care consuma regulat ceai prezinta placi pe arterele gatului, comparativ cu 50% dintre femeile care nu beau ceai.

Studiul cercetatorilor de la Institutul National de Sanatate, cu sedii la Paris si Lille, a scos la iveala ca ceaiul nu influenteaza in niciun fel sanatatea barbatilor.

La studiu au participat 2.613 barbati si 3.984 de fmei, cu varsta medie de 73 de ani, carora cercetatorii le-au masurat, cu ajutorul ultrasunetelor, nivelul placii de pe artera carotida.

45% dintre femeile care nu consumau ceai prezentau placi pe artera, fata de 42,5 dintre femeile care consumau 1 – 2 cesti de ceai pe zi si 33,7% dintre femeile care beau zilnic cel putin trei cesti de ceai. Ceaiul are efecte benefice inclusiv pentru femeile care sufera de hipertensiune arteriala.

Ceaiul est medicament pentru femeiSpecialistii nu au aflat de ce barbatii nu au niciun beneficiu de pe urma consumului de ceai. Una dintre teorii este ca ceaiul ar putea fi un complement al estrogenului, hormonul care le protejeaza pe femei impotriva maladiilor cardiace.

Specialistii cred ca mai sunt necesare teste pentru a stabili exact beneficiile consumului de ceai. Aproape 80% dintre britanici beau regulat ceai. In Regatul Unit se consuma zilnic aproximativ 165 de milioane de cani de ceai.


 
Beneficiile consumului de ceai de catre femei
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*