In timpul verii rosiile sunt cele mai consumate legume, si nu doar pentru ca sunt foarte gustoase, ci pentru ca sunt extraordinar de benefice pentru organism.

Beneficiile rosiilor

Leac anticancer

Cel mai mare beneficiu pe care ­ţi-l aduce această cură este dat de licopen (un puternic antioxidant). Această substanţă te protejează împotriva bolilor de inimă şi de cancer.

Vitaminele care se găsesc în roşii (K, C, A) sunt utile pentru o bună ­funcţionare a ficatului, cât şi pentru prevenirea hemoragiilor.

Inamic al colesterolului

Ca să nu ai probleme cu colesterolul „rău”, este bine să consumi 200 g de ­roşii proaspete, la fiecare masă, timp de o săptămână.

Totodată, tomatele proaspete sunt recomandate şi persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

Te ajută să slăbeşti

Dacă vrei un abdomen plat, nu ezita să mănânci cel puţin două roşii pe zi, pe toată perioada verii.

Aceste legume au rolul de a arde grăsimile de pe abdomen, responsabile pentru neplăcuţii „colăcei”.

Proprietăţi:

20 kcal/ 100 g

360 mg potasiu

27 mg fosfor

23 mg vitamina C

11 mg calciu

6 mg fier

Reţeta 1. Suc de roşii

Ingrediente: 5 kg roşii; sare

Preparare: Se spală roşiile şi se taie felii. Se dau prin maşina de tocat, după care amesteci compoziţia cu sare, după gust. Se consumă nefiert, cât mai proaspăt.

Beneficii pentru sănătate: În primul rând, sucul de roşii are proprietăţi antioxidante. Este, de asemenea, indicat pentru o cură de slăbire, datorită conţinutului scăzut de calorii.

Aşadar, un pahar cu suc de roşii, băut la micul dejun, te ajută să slăbeşti, dar şi să ai o bună digestie, mai ales dacă suferi de constipaţie.

Reţeta 2. Salată de roşii

Ingrediente: 500 g roşii; sare; o legătură de ceapă verde; oţet balsamic şi ulei de măsline, după gust.

Preparare: Se taie roşiile şi ceapa, după ce le-ai spălat în prealabil. Se amestecă și se adaugă sarea, oţetul şi uleiul de măsline. Se pot consuma la prânz, cât şi la cină.

Beneficii pentru sănătate: Salatele de roşii sunt indicate pe tot parcursul verii, datorită conţinutului bogat de vitamine şi de minerale.

Salata de roşii este şi un stimulent pentru metabolism. Totodată, datorită vitaminei A, te ajută să ai un păr sănătos.

Şi nu uita de faptul că roşiile au efect antiîmbătrânire, căci stimulează producţia de colagen la nivelul pielii.

Roşii gătite, contra ospeoporozei

Roşiile gătite scad riscul apariţiei osteoporozei, dar şi al anumitor tipuri de cancer.

Descoperirea aparţine cercetătorilor americani de la Centrul Naţional de Nutriţie din Illinois.

Ei spun că, în momentul în care sunt gătite, roşiile eliberează cantităţi mai mari de licopen, care este eficient împotriva cancerului de prostată şi de plămâni.

Tot licopenul previne şi apariţia osteoporozei, căci este un „întăritor” pentru oase.


 
Beneficiile rosiilor




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*