Bucurestence versus provinciale. Disputa va fi vesnica…

Bucurestence versus provinciale. Disputa va fi vesnica… Si pe buna dreptate, au si de ce sa se lupte. Concurenta-i apriga, ma chere! Desi e loc pentru fiecare, capitala-i mare!

Amintiri (rusinoase) din copilarie
Pina sa ma dea ai mei la scoala, am copilarit la tara. Apoi toate vacantele mi le petreceam acolo si, chiar daca ma intelegeam excelent cu toti copiii, recunosc, aveam fite. Imi aduc aminte de o fetita, Cami, care era isteata foc si invata foarte bine, toti copiii o priveau cu cea mai mare admiratie. Ce se gaseste sa spuna bucuresteanca din mine copiilor adunati in fata portii bunicilor? „Mai bine codas la oras decit in satul tau fruntas.” Aveam aere de capitala, dom’le! Adica tot eu eram cea mai tare din parcare fiindca veneam de la oras.

Un pic mai speciali…
Am observat un lucru si sint convinsa ca nu numai eu. Provincialii au o gindire mult mai sanatoasa, valori bine inradacinate si mai multa candoare. Nu sint asa de mult pervertiti la viata dura si perversa a orasului. Au mai multa incredere in oameni, dar fara a fi naivi. Au mult bun-simt, fara a se lasa calcati pe coada. Cred in ei. Au un vis si nu renunta la el, il urmaresc cu perseverenta si pina la urma il ating. Nu se opresc niciodata la jumatatea drumului. Si au o vointa care muta muntii. Cu un asemenea potential, de ce ne mai miram ca cei din provincie detin toate posturile-cheie din marile companii si sint figurile publice cele mai des intilnite?


Spune si tu ce ai de spus despre subiectul „bucurestence versus provinciale”: confesiuni, sfaturi, patanii…


 
Bucurestence versus provinciale. Disputa va fi vesnica…
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*