Burse la Universitatea Oxford prin "Fondul Margaret Thatcher"

„Fondul Margaret Thatcher”, dotat cu 100 de milioane de lire sterline (118 milioane de euro), se bucură de sprijinul unor personalităţi precum fostul premier britanic Tony Blair sau fostul preşedinte american George Bush Sr. Scopul fondului este de a le permite tinerilor care au reuşit „în pofida tuturor obstacolelor” să se integreze în prestigioasa universitate britanică.

În fiecare an, zece „bursieri Thatcher” vor fi selectaţi din întreaga lume, de preferat provenind din medii defavorizate, precizează cotidianul conservator.

Baroneasa Thatcher a fost singura femeie aleasă în funcția de prim-ministru sau lider al unui partid politic major în Regatul Unit, precum și primul premier britanic ales de trei ori consecutiv (1979, 1983 și 1987), record politic pe care l-a egalat numai Tony Blair în 2005. A devenit membru al Parlamentului britanic în 1959. Este una dintre cele mai importante personalități politice britanice, mandatul său fiind cel mai lung mandat continuu din istoria politică britanică. Ea este de asemenea una dintre cele mai controversate figuri politice, fiind prima femeie prim-ministru din întreaga istorie a Europei.

Un fost consilier al „Doamnei de Fier”, Charles Powell, însărcinat cu contactarea unor posibili sponsori, a obţinut şi sprijinul foştilor secretari de Stat americani Henry Kissinger şi Condoleezza Rice.

„Ei o consideră o personalitate istorică şi şi-au dorit să fie asociaţi cu un instrument dedicat moştenirii sale”, a declarat Powell pentru Daily Telegraph. „Aceasta depăşeşte politicul, depăşeşte orgoliul”, a subliniat el.


 
Burse la Universitatea Oxford prin "Fondul Margaret Thatcher"
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*