Tinerii care doresc să urmeze un program de master sau de doctorat în străinătate pot aplica în perioada 15 aprilie – 15 iunie 2011 pentru o bursă din cadrul programului „Orizonturi Deschise”, derulat de Fundaţia Dinu Patriciu.

Cum te poti inscrie?

Înscrierile se fac online, pe site-ul www.fundatiadinupatriciu.ro, în secţiunea dedicată programului de burse „Orizonturi Deschise”. Sunt eligibili acei tineri, cetăţeni români, care au fost deja acceptaţi într-un program masteral sau doctoral la o universitate străină de prestigiu.

Cate burse sunt disponibile?

Pentru anul 2011-2012 Fundaţia Dinu Patriciu va pune la dispoziţie 72 de burse, distribuite pe următoarele domenii

  • Ştiinţe Economice (18 burse)
  • Ştiinţe Exacte, Inginerie şi IT (18 burse)
  • Ştiinţe Sociale şi Ştiinţe Umane (18 burse)
  • Medicină, Biologie şi Stiinţele Mediului (10 burse)
  • Arhitectură, Design şi Arte Plastice (6 burse)
  • alte domenii (5 burse).

Bursele sunt în valoare de maximum 15.000 de dolari pe an fiecare, atribuite pe întreaga durată a programului masteral sau doctoral, şi în măsură să acopere total sau numai parţial cheltuielile de şcolarizare şi de subzistenţă implicate de formaţia respectivă.

Beneficiarii burselor se angajează să se întoarcă în ţară după terminarea programului de studii pentru o durată de timp cel puţin egală cu cea a formaţiei urmate, în caz contrar urmând a returna contravaloarea bursei şi a penalizărilor specificate în contractul de bursă privată.


 
Burse pentru studenti in strainatate prin fundatia Dinu Patriciu
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*