Bursele studenţilor vor creşte de peste două ori în  2017... oare?

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase a declarat, pentru Romania Libera că bursele studenţilor vor creşte de peste două ori în anul calendaristic 2017, iar din 1 februarie studenţii vor beneficia de transport gratuit pe calea ferată.

„Bursele studenţilor vor creşte de peste două ori adică de la 83 de lei la 201lei, astfel încât să aibă şi ei ceva mai mulţi bani pentru cheltuielile curente. Este un prim pas pentru ca studenţii să aibă un trai mai bun”, a adăugat ministrul Educaţiei.

Această majorare va intra în vigoare în anul calendaristic 2017, în timp ce gratuitatea pe calea ferată intră în vigoare la 1 februarie.

Secretarul de stat Gigel Paraschiv a explicat, la rândul său, că universităţile pot decide dacă vor majora cuantumul burselor sau vor decide creşterea numărului de bursieri.

„Universitățile stabilesc anual numărul de bursieri şi cuantumul burselor. De cele mai multe ori, universităţile în acord cu organizaţiile studenţeşti au optat pentru creşterea numărului de bursieri. În prezent cuantumul bursei de studiu pentru un student oscilează între 300 şi 600 de lei pe lună. Din totalul fondului de burse, între 15 şi 30 la sută sunt burse sociale. Aceste burse sunt în număr mic pentru că studenţii nu depun dosarele pentru bursă în termenul prevăzut de lege. De aceea, Misterul Educaţiei intenţionează să crească la 30 la sută numărul burselor sociale din totalul fondului de burse”, a mai spus Paraschiv.


 
Bursele studenţilor vor creşte de peste două ori în  2017... oare?
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*