Campus Cluj - informatii studenti

[button link=”/category/campus/student-in-campus-cluj” ]Vezi toate articolele legate de Campus Cluj Napoca[/button]

..

[tabs slidertype=”top tabs”] [tabcontainer] [tabtext]Cluj Napoca [/tabtext] [tabtext]Universitati [/tabtext] [tabtext]Viata in Campus[/tabtext] [tabtext]Info [/tabtext] [tabtext]Distractie [/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab] Amplasat la incrucisarea unor drumuri de interes national si international, municipiul Cluj-Napoca a constituit in permanenta un centru de atractie turistica, atat datorita monumentelor apartinand trcutului istoric, cat si bogatei activitati cultural-stiintifice favorizata de inestimabile valori gazduite in muzee si biblioteci de rezonanta nationala, de existenta teatrelor dramatice si lirice, cu larga audienta si pe plan international si nu in ultimul rand de existenta Gradinii Botanice din Cluj- asezamant de notorietate europeana, in incinta careia se afla si un valoros muzeu botanic.

Student in Cluj Napoca: Facultati Babeș-Bolyai

Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) este cea mai mare universitate din țară, cu peste 45 500 de studenți în 105 de specializări (din care 98 în română, 52 în maghiară, 13 în germană și 4 în engleză). Numele instituției provine de la două personalități marcante ale Transilvaniei, cercetătorul român Victor Babeș și matematicianul maghiar János Bolyai.

De asemenea, orașul găzduiește alte opt universități, printre care Universitatea Tehnică, USAMV, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, Universitatea de Artă și Design, precum și un număr mare de licee (v. Învățământul în Cluj-Napoca). În 1872, împăratul Francisc Iosif a fondat Universitatea din Cluj, iar în 1881, aceasta a fost redenumită Universitatea Francisc Iosif (József Ferenc Tudományegyetem).

După sfârșitul primului război mondial, la data de 12 mai 1919 se înființează Universitatea „Daciei Superioare” din Cluj, denumită apoi Universitatea „Regele Ferdinand I”. Primul rector al noii universități românești a fost Sextil Pușcariu. În 1940, în urma Dictatului de la Viena, universitatea românească a fost mutată la Sibiu și Timișoara. Pe de altă parte, în 1919, imediat după încheierea primului război mondial, universitatea maghiară a fost mutată la Budapesta, unde a rămas până în 1921, când a fost din nou mutată, de această dată la Seghedin. În perioada 1940-1945, când Clujul a revenit temporar în administrarea Ungariei, universitatea s-a mutat la Cluj. Finalmente, în 1945 a fost mutată înapoi la Seghedin și redenumită Universitatea Seghedin.
[/tab] [tab] Universitati in Cluj Napoca

Academia de Muzica Gheorghe Dima
Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir Cluj
Univ. de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu
Univ. de stiinte agricole si medicina veterinara
Universitatea tehnica
Academia de arta si design
Universitatea Babes Bolyai
Universitatea Bogdan Voda
Universitatea Avram Iancu
Universitatea Sapientia
[/tab] [tab]
Complexul Studenţesc „Haşdeu”

În aceste cămine sunt cazaţi studenţi de la facultăţile Universităţii, dar şi doctoranzi şi cadre didactice, în limita locurilor disponibile. Tarifele de cazare sunt diferenţiate în funcţie de gradul de confort şi sunt aprobate de către Senatul Univesităţii.

Complexul studentesc Haşdeu pune la dispoziţia studenţilor un număr de 13 cămine, ce oferă condiţii de cazare diferite în funcţie de gradul de confort.

UBB pune la dispozitia comunitatii locale spatii pentru activitati destinate timpului liber: Gradina Botanica, bazele sportive din cadrul Parcului Sportiv Universitar „Prof.dr.I.Hatieganu”, Observatorul Astronomic, Centrul Arcalia, Baza Belis.

Acestora li s-a alăturat Complexul de Nataţie Universitas deschis în cadrul Parcului Sportiv Universitar „Prof.dr.I.Haţieganu” în 1 februarie 2010.[/tab] [tab] În municipiu Cluj Napoca se află mai multe biblioteci publice, unele fiind printre cele mai mari din țară. Cele mai importante sunt:

* Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”;
* Biblioteca Academiei (filiala);
* Biblioteca Județeană „Octavian Goga”.

În paralel, există numeroase biblioteci pe lângă diverse instituții educative sau culturale.

Site-uri Organizatii Studentesti
COSCJ Consortiul Organizatiilor Studentesti din Cluj
Grupul Local BEST Board of European Students of Technology Str. Constantin Daicoviciu Nr. 15, Bloc turn, Cam. 708 C.P. 821 O.P. 12 Cluj-Napoca 3400 Tel: +40-264-590754, Fax: +40-264-592055
AEGEE Cluj-Napoca Association des Etats Généraux des Etudiants de l’Europe Strada Hasdeu, Caminul XIV, parter 400750 Cluj-Napoca, Tel: +40 745 546 335
OSUT Organizatia Studentilor din Universitatea Tehnica Cluj-Napoca Complex Observator, str.Ceahlau nr.72
ASM Asociatia Studentilor la Marketing – Cluj Napoca
GIB Grupul de Initiativa Basarabeana – Cluj-Napoca
OSUBB OSUBB Cluj
[/tab] [tab]
Baruri, cluburi, pizerii in Cluj Napoca

Bamboo
Diesel Club – cel mai luxos club din Cluj, găzduiește cele mai extravagante petreceri și cele mai dorite concerte.
Obsession Club – clubul cu suprafața cea mai mare din Transilvania, cu o capacitate de 1 000 de persoane, sistem audio performant cu peste 30 de mii de wați și lumini de ultimă generație [26]
Pizza More – Cea mai mare pizzerie din Cluj, cu o terasă de vară de peste 400 locuri, situată în apropierea campusului universitar Babeș.

Festivaluri in Cluj Napoca:

* Festivalul Internațional de Film Transilvania
* Comedy Cluj
* Serile Filmului Gay
* Festival „Temps d’images”
* Festivalul Internațional de Chitară Transilvania
* Toamna Muzicală Clujeană
* Transilvania Jazz Festival [/tab] [/tabcontent] [/tabs]