Campus Craiova: Informatii studenti

[button link=”category/campus/student-in-campus-craiova/” ]Vezi toate articolele legate de Campus Craiova[/button]

..

[tabs slidertype=”top tabs”] [tabcontainer] [tabtext]Craiova [/tabtext] [tabtext]Universitati [/tabtext] [tabtext]Viata in Campus [/tabtext] [tabtext]Info [/tabtext] [tabtext]Distractie [/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab] Craiova este reședința județului Dolj, denumită și „capitala Olteniei”. Conform ultimului comunicat al Institutului Național de Statistică, în anul 2009 orașul avea o populație de 298.643 de locuitori. Astăzi, Craiova este un important centru economic și universitar-cultural.

Populația ocupată actual – de circa 110.000 persoane – se repartizează astfel: 38% în industrie, 15% în comerț și reparații, 10% în transporturi și depozitare, 8% în învățământ și 5,7% în domeniul medical.

Lista cartierelor din Craiova

* 1 Mai
* Bariera Vâlcii
* Bordei
* Brazda lui Novac
* Brestei
* Centru
* Craiovița Nouă
* Fața Luncii
* Ghercești
* Lascăr Catargiu
* Nisipului
* Popoveni
* Romanești
* Rovine
* Sărari
* Siloz
* Valea Roșie
* Lapuș
* Lapuș-Argeș

[/tab] [tab] Universitati in Craiova

Craiova este un vechi centru universitar de prestigiu al învățământului românesc. Învățământul organizat este instituit aici în 1759 de Constantin Obedeanu. În primăvara anului 1826 școala Obedeanu este transformată în Școala Națională de Limba Română. Ca vechime este a doua școală românească de grad mediu, după liceul „Sfântu Sava” din București (1818).

* Universitatea din Craiova
* Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova
* Parc Tehnologic Universitar IT Craiova [/tab] [tab] Casa de Cultura a Studentilor Craiova este o institutie publica cu personalitate juridica in subordinea Autoritatii Nationale pentru Tineret si in coordonarea Agentiei pentru Sprijinirea Studentilor. Casa de Cultura a Studentilor Craiova are ca obiect principal de activitate organizarea si desfasurarea actiunilor cultural-artistice, distractive, educative, turistice interne si internationale, sportive, transport intern si international, de agrement, precum si alte servicii cu precadere pentru studenti.

in realizarea obiectului ei de activitate, Casa de Cultura a Studentilor Craiova are urmatoarele atributii principale:

a) promoveaza si desfasoara activitati culturale si artistice specifice, manifestari sportive si turistice, educative, recreativ-distractive , transport si de agrement;

b) initiaza si organizeaza cercuri artistice, cenacluri, cursuri teoretice si practice, ateliere de creatie;

c) asigura desfasurarea activitatii formatiilor artistice studentesti;

d) asigura participarea studentilor in conceperea si organizarea manifestarilor culturale si artistice specifice, manifestarilor sportive si turistice, educative, recreativ-distractive si de agrement. [/tab] [tab]
Informatii utile pentru studentii din Craiova: taxi, pizza, stranduri, restaurante, institutii publice.

1. Taxiuri din Craiova: pretul de pornire si pretul la kilometru parcurs : Taxi Favorit Craiova ; Taxi PMI Craiova ; Taxi PML (Barby) Craiova ; Taxi Romnicon Craiova ; Taxi STG Craiova ; Taxi Vulturul (Elegant) Craiova.

2. Pizza Craiova Pizza Ibiza Craiova ; Pizza My Way Craiova ; Pizza Celentano Craiova ; Pizza Rossi Craiova ; Pizza Mama-Mia Craiova ; Pizza Eden Craiova ; Pizza Valentino Craiova. livrarea este gratuita la adresa clientului (catering)

3. Stranduri din Craiova: Strandul Laguna Albastra ; Strandul Hanul Doctorului ; Strandul Isalnita ; Piscina acoperita Helin Aeroport ; Strandul Valencia.

De asemenea aici mai puteti gasi: restaurante, baruri, cluburi, magazine, shopping, rent a car, institutii publice.[/tab] [tab] Craiova este sediul a numeroase centre comerciale cum ar fi hypermarket-uri și supermarket-uri dar și târguri. În anul 2008 a început construcția primelor mall-uri. In prezent avem: METRO, SELGROS, BILLA, REAL, CARREFOUR, KAUFLAND.

Institutii de cultura:

Teatrul National, aparut in 1850
Teatrul de Papusi (1956),
Filarmonica de Stat Oltenia (infiintata in 1947)
Teatrul Liric (1972, devenit in 1996 Teatrul de Opera si Opereta Elena Theodorini).
Biblioteci (prima biblioteca publica din Craiova a fost infintata in anul 1840): Biblioteca Judeteana Alexandru si Aristia Aman , Biblioteca Universitara, care gazduieste Biblioteca Germana si Biblioteca Franceza „Omnia”.


Obiective turistice Craiova

* Casa Glagovenilor
* Casa Memoriala Elena Farago
* Casa Memoriala Traian Demetrescu
* English Park
* Fantana Basarabestilor (Fantana Popova)
* Gradina Botanica
* Gradina Zoologica
* Muzeul de Arta
* Muzeul de Etnografie Casa Baniei
* Muzeul de Istoria Medicinei si Farmaciei Victor Gomoiu
* Muzeul de Stiintele Naturii
* Muzeul Militar Dolj
* Muzeul Teatrului National
* Parcul Nicolae Romanescu
* Sectia de Istorie-Arheologie
[/tab] [/tabcontent] [/tabs]