Campus Galati: Universitatea "Dunarea de Jos"

[button ” link=”/category/campus/student-in-campus-galati/” color=”blue” size=”xlarge”]Vezi toate articolele legate de Campus Galati[/button]

.. [raw] [slider width=”580″ height=”250″ autoplay=”5″ transition=”ptf”]

[s] Campus Galati: Universitatea "Dunarea de Jos"

[/s]

[s] Campus Galati: Universitatea "Dunarea de Jos"

[/s]
[s] Campus Galati: Universitatea "Dunarea de Jos" [/s]
[s] Campus Galati: Universitatea "Dunarea de Jos" [/s]

[/slider] [/raw]

..
[tabs names=”Prezentare,Facultati,Cursuri&Studii,Info studenti, Distractie” ] [t]Campus Galati: Universitatea "Dunarea de Jos"

Fiind cea mai mare şi cea mai importantă instituţie de învăţământ superior din sud – estul României (aproximativ 18.000 studenţi, 15 facultăţi), Universitatea «Dunărea de Jos» din Galaţi se constituie un vârf de lance al progreselor tehnice, ştiinţifice, culturale sociale cu aplicabilitate imediată sau pe termen mediu şi lung, menit să contribuie în primul rând la progresul municipiului Galaţi.

În acest sens, Universitatea colaborează strâns cu mediul socio – economic oferindu-i specialiştii de care are nevoie, consultanţă, soluţii tehnice la problemele curente.

Extensie structurală :

*Creşterea cu 20% a numărului de programe de studiu oferite şi dublarea numărului de studenţi în următorii cinci ani;
* Dezvoltarea Institutului Internaţional de Studii Europene;
* Organizarea unor programe educaţionale prin forma de învăţământ continuu prin înfiinţarea unor Centre de Fomare Continuă în toate reşedinţele de judeţ învecinate;
* Organizarea unor programe post-universitare trans-europene de tip Euro-Master;
* Dezvoltarea învăţământului la distanţă.

Dezvoltarea resurselor educaţionale :

*Spaţii de învăţământ-creştere cu 50%;
* Echipamente educaţionale-înnoirea bazei materiale a activităţilor aplicative;
* Resurse umane-continuarea atragerii specialiştilor din mediul socio-economic în activităţile educaţionale din Universitate ;
* Spaţii de cazare.

Intărirea legăturilor cu mediul socio-economic local şi european. Extinderea şi crearea de noi profiluri de specializări menite să acopere o gamă cât mai largă de servicii, oferind absolvenţilor multiple posibilităti de angajare.[/t] [t]Universitatea organizeaza studii universitate de licenta cu durata studiilor de 3-4 ani si studii postuniversitare de masterat cu durata de 1-2 ani pentru absolventii studiilor universitare de lunga durata si studii universitare de masterat cu durata de 2 ani pentru absolventi ciclului I de studii universitare de licenta, conform legii nr. 288/2004, precum si pentru cei ai studiilor universitare de lunga durata, conform Legii nr. 84/1995 . In universitate exista 10 scoli doctorale in care se pregatesc aproximativ 500 doctoranzi sub indrumarea a 75 de conducatori stiintifici de doctorand.

 • Facultatile din aceasta universitate sunt:
 • Facultatea de Litere si Teologie
 • Facultatea de Educatie Fizica si Sport
 • Facultatea de Stiinte Economice
 • Facultatea de Medicina si Farmacie
 • Facultatea de Drept
 • Facultatea de Mecanica
  Facultatea de Stiinta Calculatoarelor
 • Facultatea de Inginerie Electrica si Electronica
 • Facultatea de Nave
 • Facultatea de Metalurgie si Stiinta Materialelor
 • Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor
 • Facultatea de Inginerie din Brãila
 • Facultatea de Stiinte
  Facultatea de Istorie si Folozofie
 • Facultatea de Arte
 • Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactici

[/t] [t] Biblioteca V.A. Urechia
Biblioteca publica a fost formata in anul 1889, avand ca prim fond de carte donatia academicianului Vasile Alexandrescu Urechia. Biblioteca a fost mutata intr-o cladire care sa corespunda mai bine depozitarii si utilizarii publicatiilor(in fostul sediu al Comisiei Europene a Dunarii, str. Mihai Bravu) si colectiile au fost imbogatite in fiecare an prin publicatii si achizitionarea de carte tiparita.

# Biblioteca „V.A.Urechia” a mostenit un fond de carte veche si rara deosebit de valoros din care merita sa fie mentionate urmatoarele titluri: „De la consolatione theologiae” de Johannes de Tambaco, tiparita la Strasbourg de Georg Teyser, in jurul anului 1472;
# „Historia del popolo fiorentino” de Brunus Aretinus Leonardus, incunabul tiparit la Venetia, in anul 1476, de Iacob de Rossi;
# „Tractatum de moribus condictionibus et nequicia turcorum” de Captivus Septem-castrensis, lucrare tiparita de Konrad Fyner la Utrecht in 1481;
# „Ruralia commoda” de Petrus de Crescenttis, tiparita de Johann de Panderbon in 1474 la Lowen.
Cele 4 exemplare din patrimoniul bibliotecii galatene sunt deosebit de rare in alta biblioteci si colectii din lume. Acestor lucrari li se adauga alte exemplare de valoare exceptionala pentru fondul de carte din Romania: „Historia Fiorentina” de Johannes Bracciolinus Poggio, tiparita la Venetia in 1476; „Facta et Dicta Memorabila” de Valerius Maximus, aparuta la Milano in 1478 s.a.
In colectiile bibliotecii se afla si cel mai vechi ex-libris figurativ romanesc cunoscut pana in prezent, fiind imprimat pe „Del Mapamondo Istorico” de Foresti Antonio, lucrare aparuta la Venetia in anul 1694; ex-librisul apartine lui Pantaleon Calliarchi, medicul domnitorului Constantin Brancoveanu.
Dintre tipariturile romanesti vechi, mentionam: „Evangheliarul slavonesc” tiparit la Brasov in anul 1562 de diaconul Coresi; „Istoria Imperiului Otoman” de Dimitrie Cantemir, tiparita la Paris in 1743, tradusa in franceza de Jonquiers; „Elemente linguae daco-romanae sivae valachicae de Gheorghe Sincai, tiparita la Buda in anul 1805 s.a.
Stampa europeana este bine reprezentata in colectiile bibliotecii: „Recueil de 85 estampes originales”, cuprinzand 120 de piese executate la sfarsitul secolului al XVIII-lea de gravorul, editorul si colectionarul francez Pierre Francois Bassan si fiul sau Henri Bassan; albumul „Rembrandt” cu 120 stampe imprimate dupa placi originale s.a.
Colectia de manuscrise cuprinde, printre altele: „Descrierea Tarilor Romane” de Ahmed Resim Effendi, datat 1759; drama „Ovidiu” de Vasile Alecsandri.
[/t] [t] Raspunzând activ la solicitarile si cerintele normelor de convietuire specifice vietii studentesti, Universitatea „Dunarea de Jos” aloca o atentie deosebita cazarii studentilor români, studentilor straini care vin la studii în baza unor acorduri de cooperare sau prin programele internationale (CEEPUS, ERASMUS, SOCRATES), cadrelor didactice din strainatate si invitati ai Universitatii noastre cu ocazia unor conferinte, simpozioane, scoli de vara, comisii de doctorat., punând la dispozitie spatii de cazare moderne conform standardelor europene.

Spatiile de cazare, servirea mesei si petrecerea timpului liber, aflate în patrimoniul Universitatii “Dunarea de Jos” sunt formate din 13 camine, o cantina restaurant, o capela studenteasca, doua sali de sport si un cabinet medical studentesc, fiind repartizate în patru campusuri universitare: “A.I.Cuza”, “22 Decembrie”, “Politehnica” si “Radu Negru”. Capacitatea de cazare în caminele studentesti depaseste 3000 de locuri.


Program sala aerobic:

Luni-Joi 17:30 – 22:00
Vineri 17:30-19:00
Programari:
Miercuri ora 22

Program masini spalat:
Luni-Joi 9.30-19.30
Vineri 9.30-15.30
(Accesul gratuit)

Program sala forta:
Luni-Joi 16-22
Vineri 16-19
Programari:
Luni ora 20
(Camin E, camera 103) [/t] [t] [/t] [/tabs]