Campus Timisoara: Universitatea Politehnica[button link=”/category/campus/student-in-campus-timisoara/” color=”blue” size=”xlarge” sc_id=”sc1″] Vezi toate articolele legate de Campus Timisoara [/button]

.. [raw] [slider width=”580″ height=”250″ autoplay=”5″ transition=”ptf”]

[s] Campus Timisoara: Universitatea Politehnica

[/s]

[s] Campus Timisoara: Universitatea Politehnica

[/s]
[s] Campus Timisoara: Universitatea Politehnica [/s]

[/slider] [/raw]
..

[tabs names=”Prezentare,Facultati,Cursuri&Studii,Info studenti, Distractie” ] [t]Campus Timisoara: Universitatea Politehnica

Universitatea „Politehnica” din Timisoara este una dintre cele mai mari si renumite universitati tehnice din Europa Centrala si de Est. Ea a fost infiintata in anul 1920, la scurt timp dupa unirea intr-un singur stat a tuturor teritoriilor romanesti -survenita in contextul redefinirilor statale din Europa, ce au urmat primului razboi mondial-, pentru a raspunde nevoii de ingineri resimtita de societatea romaneasca a vremii in relansarea economica la care ea s-a angrenat. In cei aproape 90 de ani de existenta, Universitatea „Politehnica” din Timisoara a produs peste 100 000 ingineri, deosebit de apreciati, deopotriva in tara si in strainatate, pentru competenta si seriozitatea lor.

In prezent, Universitatea „Politehnica” din Timisoara are 10 facultati si 4 departamente independente. In cadrul lor, studiaza, respectiv lucreaza, cca 15000 studenti, cca 800 cadre didactice titulare si cca 900 cadre administrative si auxiliare.

Tel. Centrala: 0256-403000
Fax: 0256-403021 [/t] [t] Facultati:

  • * Arhitectura
  • * Automatica si Calculatoare
  • * Chimie
  • * Constructii
  • * Electronica si Telecomunicatii
  • * Electrotehnica si Electroenergetica
  • * Hidrotehnica
  • * Inginerie Hunedoara
  • * Management in Productie si Transporturi
  • * Mecanica

[/t] [t] Biblioteca oferă utilizatorilor acces la resursele şi serviciile documentare necesare procesului de învăţământ şi cercetare, folosind mijloace specifice moderne, în scopul instruirii profesionale şi al desăvârşirii personalităţii umane.

Înscrierea studenţilor la Bibliotecă se face la sediul Bibliotecii Centrale, str. Vincenţiu Babeş nr.8 et.I sala 6 şi 7.

Actele necesare înscrierii:

– carnet de student

– document de identitate

– 1 fotografie

– 6 RON taxa de înscriere (pentru studenţii de la master).

Orarul Bibliotecilor Filiale este afişat la sediile acestora şi pe pagina WEB a Bibliotecii
[/t] [t]
Studentii Universitatii “Politehnica” din Timisoara dispun de un campus social de invidiat, ce cuprinde 16 camine -totalizand cca 5 500 locuri de cazare- si un restaurant. Toate camerele -2 000 la numar- beneficiaza de conexiune Internet superperformanta si televiziune prin cablu, iar din 2007, de frigider si mobilier nou.

Pentru studentii si angajatii sai, Universitatea „Politehnica” din Timisoara si-a dezvoltat o excelenta baza sportiva, cuprinzand: o sala de sport, un bazin de inot acoperit semiolimpic, terenuri de tenis, terenuri de baschet, terenuri de fotbal, minifotbal si handbal, o pista de alergare semicompetitionala, etc.

Climatul interuman in Universitatea „Politehnica” din Timisoara este unul de buna-intelegere si respect reciproc, in egala masura agreabil si propice performantei. La construirea acestui climat si-au adus aportul si organizatiile neguvernamentale ale angajatilor -sindicatul-, respectiv studentilor -ligile-, aflate in raporturi pozitive cu forurile de conducere din universitate.

Caminele din campusul UPT sunt:

1. Caminele 19C, 20C, 21C, 22C
2. Caminele 8C, 9C, 11C, 14C
3. Caminele 1C, 2C, 4C, 7C
4. Caminele 1 MV si 2 MV
5. Caminele 23G si 25G
6. Caminul si cantina FIH[/tab] [t]  [/t]  [/tabs]