Captura de droguri record la Constanta: 50 kilograme de cocaina, puritate 93%

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si ofiteri de politie judiciara de la Serviciul Antidrog au destructurat un grup transfrontalier de traficanti de droguri din care faceau parte cetateni columbieni, romani, bulgari si italieni. Potrivit DIICOT, acestia au organizat transporturi de cocaina, de ordinul sutelor de kilograme, pe relatia America de Sud – Europa de Vest.

DIICOT informeaza, printr-un comunicat dat presei, ca in aprilie 2012 procurorii au realizat o capturara a unei cantitati de aproximativ 50 kilograme de cocaina, puritate 93%, introdusa de catre membrii gruparii pe teritoriul Romaniei, in scopul comercializarii, valoarea drogurilor fiind de 6 milioane euro.

Potrivit comunicatului, gruparea reprezenta una dintre cele mai active si ermetice retele de traficanti de droguri din Europa, cu membri extrem de violenti, coordonati de Banev Evelin Nikolov, zis Brendo, 48 de ani si Radoslav Georgiev Atanasov, 42 de ani.

Procurorii arata ca drogurile erau transportate cu iahturi, transbordate pe vase de transport marfuri, preluate de pe aceste vase cu barci de mare viteza si descarcate in porturi de interes pentru gruparea infractionala.

Traficantii intentionau ca o parte din droguri procurate din America de Sud sa fie introduse pe teritoriul Uniunii Europene, folosind ca ruta alternativa Romania – portul Constanta.

Anchetatorii au solicitat, miercuri, Tribunalului Bucureşti, emiterea de mandate de arestare pentru membrii reţelei, în prezent aceştia fiind reţinuţi de autorităţile italiene pentru trafic de droguri.

Procurorii DIICOT au cooperat cu ofiţerii DEA (Drug Enforcement Administration – Agenţia Americană Antidrog, n.r.) din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, cu Direcţia Generală de Informaţii a Armatei, precum şi cu autorităţile judiciare din Grecia, Bulgaria şi Italia. Suportul tehnic şi informativ al operaţiunii a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române şi SRI.


 
Captura de droguri record la Constanta: 50 kilograme de cocaina, puritate 93%
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*