Castelul Cachtice, Slovacia - povestea unei contese sangeroase

Teroare medievala pe plaiuri slovace! Fiecare castel are legenda lui. Fiecare piatra cu care aceste castele au fost inaltate are povestea ei. Si fiecare castel a apartinut candva, cuiva…

Va fi vorba despre doua dintre aceste castele… ambele nascute din istorii personale insangerate, intr-o era a cruzimii in care tortura si degradarea umana era la ordinea zilei.

Castelul Cachtice, Slovacia

Orice poveste incepe cu a fost odata… A fost odata, in jurul secolului XVI, Erzsebet Bathory, supranumita si Contesa Insangerata. O contesa maghiara ingamfata si mandra ce isi dorea sa ramana mereu tanara…

Destinul i-a suras intr-o zi, cand a ajuns la concluzia ca sangele este leacul batranetii ei. Si, de atunci, a inceput varsarea de sange.

Cu ajutorul a trei asasini, regina a faurit capcane. Criminalii se ascundeau sub armuri aparent murdare, tinand un pumnal in mana. Cameristele, naive, se apropiau de aceste capcane si aici isi gaseau sfarsitul. Iar regina, eternitatea…

600 de suflete au fost sacrificate de-a lungul timpului pentru contesa, care se imbaia in sangele fecioarelor ucise. Pana intr-o zi cand o ruda indepartata de-a reginei a hotarat sa puna capat masacrului.

Acesta a invadat castelul si a incarcerat-o pe contesa in castelul sau. Locul in care atatea vieti au fost curmate a fost apoi incendiat.

Legenda spune ca Erzsebet a mai trait cativa ani si a fost inmormantata intr-un loc necunoscut de nimeni… sau…

Daca e sa ne luam dupa ce spun cei de la Discovery Channel, exista undeva in castel o camera secreta, zidita etans, in care Erzsebet traieste si azi, Dumnezeu stie sub ce forma. Ce ironic, sa obtii nemurirea si sa ti-o petreci inchis!

Viziteaza castelul in care ea si-a gasit sfarsitul si poate iti vei gasi si tu tineretea… interioara!


 
Castelul Cachtice, Slovacia - povestea unei contese sangeroase
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*