Blog e ceva la moda!

Stiati: – cuvantul Blog este prescurtarea de la “weblog” si se refera la un jurnal online creat si postat de grupuri sau persoane individuale, articolele fiind afisate in ordine cronologica. In zilele noastre aproape oricine isi poate crea propriul blog, de la copii la adulti. In prezent, sunt peste 3 milioane de blog-uri active si numarul creste zilnic, toate cu o mare diversitate de teme.

Cum iti faci un blog?

Sigur ca exista numeroase site-uri care ofera solutii pentru realizarea unui blog.
Spre exemplu, pe site-urile www.blogger.com sau http://wordpress.com/ exista explicatii pas cu pas pentru crearea unui blog propriu. Intra pe aceste site-uri si in cateva minute vei avea propriul blog complet gratuit!
Atasarea de imagini sau link-uri catre alte pagini, imagini sau filmulete, reprezinta o sarcina usoara, mai ales pentru cei tineri obisnuiti sa utilizeze programe de calculator.
Acum, recent au aparut blog-urile mobile, cunoscute ca moblog-uri, prin introducerea unei functii noi la telefonul mobil.

De ce sa iti faci blog?

Pai blog-ul este o oportunitate perfecta pentru exprimarea personala, permitand utilizatorilor de internet sa contribuie cu idei, sa imparta cu ceilalti experiente si sa invete lucruri noi.
Copiii si tinerii pot fi incurajati sa accepte diversitatea de opinii, ca factor fundamental de cunostere, si sa-si dezvolte capacitatea de a analiza critic continutul.
E dovedit! Ca instrument pedagogic, blog-ul poate servi ca factor motivational in procesul didactic, prin aplicarea acestei metode de dezbatere online unei largi game de subiecte de interes scolar.
Posibilitatea de a crea un continut multimedia (prin introducerea de imagini, filmulete, secvente sonore, link-uri catre alte site-uri ori alte functii interactive) ofera blog-ului un caracter enciclopedic deosebit de atractiv pentru copii si tineri, cu atat mai mult cu cat acesta este rezultatul propriilor eforturi.
Daca vrei sa iti faci un blog si nu stii cum contacteaza-ne si te vom ajuta!

 
Ce este un blog? Cum sa iti faci un blog si avantajele bloggingului!
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*