WikiLeaks este o organizatie fara scop lucrativ internationala care publica documente care nu sunt destinate publicului, provenite din scurgeri de informatii, in general din surse anonime.

Situl sau web, lansat in 2006, apartine The Sunshine Press.  Ca urmare a scurgerii acestor informatii top secrete cei de la WikiLeaks sunt mai populari de 3 ori mai mult ca popularul site Wikipedia. La un an de la înfiinţarea sa în decembrie 2006, WikiLeaks declara că baza sa de date conţinea peste 1,2 milioane de documente. Ei doresc sa demonstreze ca nimic nu va ramane secret pentru o eternitate.

Organizaţia declară că a fost înfiinţată de dizidenţii chinezi, jurnalişti, matematicieni şi programatori din SUA, Taiwan, Europa, Australia, şi Africa de Sud. Articolele din ziare şi din revista The New Yorker spun că directorul său este Julian Assange, un activist pe internet australian.

Situl şi proiectul au fost secrete până cînd existenţa lor a devenit publică într-un articol din ianuarie 2007 cînd WikiLeaks a invitat editorul Secrecy News să facă parte din comitetul de decizie.


 
Ce este WikiLeaks
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*