Ce ii scrie mama unui student...

Dragă fiule,

Îţi scriu aceste rânduri ca să ştii că iţi scriu. Dacă primeşti această scrisoare înseamnă ca a ajuns cu bine. Dacă nu o primeşti, atunci să ma anunţi pentru a ţi-o mai timite o dată.

Îti scriu încet pentru că ştiu că tu nu citeşti prea repede.

Acum câteva zile tatăl tău a citit că marea majoritate a accidentelor se petrec la o distanţa de un kilometru de casă. De aceea ne-am hotarat să ne mutam mai departe.

Noua casă este minunată; are şi masină de spălat, dar nu ştiu sigur dacă merge. Ieri, am băgat lenjeria în ea, am tras de manetă, şi de-atunci n-am mai vazut-o.

Vremea pe aici nu e foarte rea. Săptămâna trecută n-a plouat decât de două ori. Prima dată, ploaia a ţinut 3 zile, a doua oară 4 zile.

A propos de vesta pe care o voiai, unchiul  Ionel mi-a spus că dacă o trimitem cu nasturi, cum sunt ei grei, o să coste mai mult; atunci am taiat nasturii şi i-am pus in buzunar.

În sfârşit, l-am îngropat pe bunicu’; l-am găsit când ne-am mutat. Era în dulap din ziua în care a câştigat la ‘De-a v-aţi ascunselea’.

Să-ţi mai zic că alaltăieri, a explodat bucătăria şi tatal tău şi cu mine am ‘zburat’ din casă. Ce emoţie!  a fost pentru prima dată după mulţi ani când tatăl tău şi cu mine ieşim împreună undeva.

A venit doctorul sa vadă daca suntem în regula, şi mi-a pus un tub din sticlă în gură. Mi-a zis să nu vorbesc 10 minute. Tatăl tau s-a oferit să cumpere tubul acela.

Şi dacă tot vorbim de taică’tu, te anunţ că şi-a găsit de lucru, e foarte mândru de asta. Lucrează peste aproape 500 de oameni. L-au angajat să tundă iarba în cimitir.

Sora ta Mihaela, cea care s-a căsătorit cu soţul ei, a nascut în sfârşit, da’ nu ştim încă sexul copilului.  N-aş putea încă să-ţi spun dacă eşti unchi sau mătuşă.

Taică’tu a întrebat-o pe soră-ta Lucia daca mai este însărcinată. Lucia i-a zis că da, în 5 cinci luni de-acum; atunci taica’tu a întrebat-o dacă era sigură ca era al ei. Ea i-a spus sigură că da. Ce fată sigură, câtă mândrie! Aşa fată, aşa tată!

Vărul tău Florin s-a căsătorit şi se roagă în fiecare zi în faţa soţiei lui. E fecioară!

Dimpotrivă, nu l-am mai văzut pe unchiul Mihai, ăla care a murit anul trecut…

Cel mai rău e fratetu’ ăla’ mic, Ionuţ. A încuiat maşina şi a lăsat cheile înăuntru.

A trebuit să se ducă până acasă să aducă dublura ca să ne scoată pe toţi de acolo.

Bine, fiule. Nu pot sa-ţi trec adresa pe plic pentru că n-o ştiu. De fapt, ultima familie care a locuit aici, a plecat cu numerele pentru a le pune la noua adresă.

Dacă o vezi pe Raluca, transmite-i salutările noastre. Dacă n-o vezi nu-i spune nimic.

Mama ta care te adoră,

Andra


 
Ce ii scrie mama unui student...
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*