In viata este foarte greu sa alegi in totdeauna doar ce e bine. Cateodata ne este greu sa deosebim raul de bine si atunci ne putem confrunta cu situatii neplacute. Iti sugeram cateva greseli pe care ar trebui sa le eviti pentru a-ti imbunatati calitatea vietii:

Ce trebuie sa eviti pentru o viata mai buna

– Un anturaj de ratati. Arunca o privire in jurul tau. Esti cumva inconjurat de persoane care isi irosesc viata? Mediul in care ne invartim conteaza! Sau altfel spus, cine se aseamana se aduna. Vrei sa deprinzi noi aptitudini, vrei sa inveti noi tabieturi, atunci cauta-ti un anturaj care le foloseste. Inconjoara-te de ei si vei fi ca ei. E de preferat ca „ei” sa fie in acest caz oameni responsabili si de succes.

– Asteptari prea mari. Este genul de om care vrea totul sau nimic? Nu e nimic rau in asta cu exceptia faptului ca uneori aceasta mentalitate te poate face sa iti doresti totul prea repede iar daca acest lucru nu se intampla, sa devii frustrat si nefericit. Invata sa astepti si gandeste-te ca nici Roma nu s-a construit intr-o zi.

– In sinea ta consideri ca nu meriti sa reusesti. In alte articole am vorbit despre puterea subconstientului si de palnificarea esecului. Iti poti atinge obiectivele mult mai usor daca esti pe deplin convins ca le meriti si poti obtine. Daca in sinea ta ai indoieli, s-ar putea ca in mod involuntar sa te programezi pentru esec.

– Sa te pui pe ultimul loc. Multi prefera sa se ocupe in primul rand de telurile si obiectivele altora (ale sefului, ale prietenilor, ale statului, etc.) mintindu-se ca vor gasi timp sa se ocupe si de propriile vise/teluri/obiective pentru ca mai tarziu sa constate ca nu mai au timpul necesar. Solutia este opusul acestui fenomen si anume: sa iti vezi intai de prioritatile tale si apoi de ale altora.

– Sa astepti sa se intample totul de la sine. Nu este de ajuns doar sa ai teluri pentru ca acestea sa se si indeplineasca. Prin urmare trebuie sa muncesti constant pentru atingerea lor, poti chiar sa iti stabilesti un mic program zilnic in acest sens.

– Sa ai teluri si vise nerealiste. Visele de nerealizat iti pot presara viata cu frustrari, tristete si nefericire, cea mai buna solutie ar fi sa iti regandesti aspiratiile si sa gasesti acele teluri realiste care odata realizate sa iti implineasca asteptarile.


 
Ce trebuie sa eviti pentru o viata mai buna
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*